"Ventspils" pirmdien Šauļos Lietuvā ar uzvaru sāka līdzdalību 2001./2002. gada Ziemeļeiropas basketbola līgas (NEBL) čempionātā. Pirmajā spēlē ventspilnieki ar 92:77 (46:32) uzvarēja vietējo "Siaulai", vēsta nebl.com.
Ventspilnieki jau pirmajās spēles minūtēs izvirzījās vadībā un pakāpeniski palielināja pārsvaru. Otrās ceturtdaļas vidū pēc Aināra Bagatska diviem realizētajiem soda metieniem "Ventspils" bija vadībā ar 15 punktu pārsvaru (34:19). Turpmākajā spēles gaitā viesiem būtiski neizdevās palielināt iegūto pārsvaru, taču arī "Siauliai" basketbolisti nespēja to samazināt līdz viencipara skaitlim.

Pēdējās teorētiskās cerības uz labvēlīgu spēles iznākumu lietuvieši vēl saglabāja nepilnas trīs minūtes pirms cīņas beigām, kad panāca 71:82. Tomēr sekoja Latvijas basketbolistu atbilde un pēc Kristapa Purņa divpunktu metiena atkal bija atjaunota 15 punktu starpība (87:72).

Pēc panākuma "Ventspils" galvenais treneris Kārlis Muižnieks atzina, ka komanda spējusi parādīt raksturu un uzvarēt agresīvā cīņā. "Laukumā bija daudz fiziskās cīņas, savācām daudz piezīmju, tāpēc spēles beigās palikām bez centriem. Tomēr parādījām raksturu un nosargājām tik vajadzīgo uzvaru," laikrakstam "Diena" teica Muižnieks.

Savukārt Bagatskis, kas ar 20 gūtajiem punktiem bija rezultatīvākais spēlē, atzina, ka viesi nopietnu pretestību spēja izrādīt tikai pēdējā ceturtdaļā. "Mūsu pretinieki savu spēli atrada tika pēdējā ceturtdaļā, kad mēs nespējām novērst viņu precīzos tālmetienus," teica Bagatskis.

"Siauliai" treneris Antans Sireika nebija pārāk vīlies: "Sākumā šķita, ka mūs sagraus, taču beigu rezultāts mūsu jaunajiem spēlētājiem, kam trūkst starptautisku spēļu pieredzes, ir tīri pieklājīgs".

Nākamo spēli NEBL "Ventspils" aizvadīs ceturtdien Kijevā, kur tiksies ar Igora Miglinieka trenēto BK "Kyiv".

NEBL spēle:

"Siauliai" (Lietuva) - "Ventspils" (Latvija) 77:92 (16:19, 16:27, 21:19, 24:27)

Punktus guva:

"Siauliai": Pauļukens 17, Veljuss 16, Gaidamavičs 14, Kuzminsks 8 +9AB, Vaičūns 7 +6AB, Razjulis 6 +6RP, Giedraitis 5, Danusevičs 2, Cetovičs 2

"Ventspils": Bagatskis 20, Vītols 18, Ričs 17 +10AB, Buškevics 15, Purnis 8, Kosuškins 6 +8AB, Skirmants 6, Smits 2

AB - atlēkušās bumbas, rezultatīvas piespēles

Skatītāji: 1000.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!