Latvijas basketbola klubs "Ventspils" otrdien notikušajā Eiropas čempionu kausa izcīņas ceturtdaļfināla pirmajā spēlē savā laukumā ar rezultātu 88:79 (20:21, 29:15, 20:26, 18:17) pārspēja Krievijas vienību Kazaņas "UNICS".
Uzvarētāju sastāvā rezultatīvākais bija Sandis Buškevics, kas guva 20 punktus, bet amerikānis Mairs Četmens pretinieku grozā sameta 18 punktus. Ar lielisku sniegumu šodien izcēlās arī Bruno Pētersons, kas guva 11 punktus, izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas un sešas reizes bloķēja pretinieku metienus.

Krievijas kluba sastāvā rezultatīvākie bija Antons Judins un Pjotrs Samoiļenko, kas abi guva pa 17 punktiem.

BK "Ventspils" spēli iesāka šādā sastāvā: Sandis Buškevics, Ainars Bagatskis, Kristaps Purnis, Bruno Pētersons, Arnis Vecvagars.

Pirmā ceturtdaļa norisinājās samērā līdzīgā cīņā, taču nedaudz pārliecinošāki bija viesi, kas šo spēles posmu noslēdza ar viena punkta pārsvaru. Ventspilnieku sastāvā ar pārliecinošu sniegumu šajā spēles posmā izcēlās Buškevics, kas gan pats precīzi meta grozā, gan arī izdarīja vairākas rezultatīvas piespēles.

Otrajā ceturtdaļā ventspilnieki nodemonstrēja apskaužamu precizitāti no trīspunktu metienu līnijas, bet viesiem pagalam neveicās uzbrukumā. Mājinieku sastāvā ar precīziem trīspunktniekiem izcēlās Vecvagars, Bagatskis, Purnis un amerikāņu viesspēlētājs Mairs Četmens. Ceturtdaļas vidū ventspilnieku pārsvars sasniedza 11 punktu starpību - 43:32. Pirmā puslaika pēdējās minūtēs mājinieki nodemonstrēja pārliecinošu sniegumu un noslēdza pirmo spēles posmu ar 13 punktu pārsvaru - 49:36.

Otro puslaiku veiksmīgāk iesāka viesi, kas samazināja ventspilnieku pārsvaru līdz trijiem punktiem, taču mājinieki spēja saņemties un panākt desmit punktu pārsvaru, pateicoties pāris precīziem trīspunktniekiem. Trešās ceturtdaļas turpinājumā laukumā ritēja līdzīga spēkošanās un nevienai no komandām neizdevās krasi mainīt rezultāta starpību - 69:92 par labu mājiniekiem pirms izšķirošā spēles posma.

Arī pēdējā ceturtdaļā spēles gaita nemainījās un laukumā notika divu līdzvērtīgu pretinieku sacensība. Ceturtdaļas septītajā minūtē pēc Purņa precīza trīspunktnieka mājinieki panāca deviņu punktu pārsvaru - 81:72. Atlikušajā spēles laikā ventspilniekiem vairs nevarēja palīdzēt piecas personīgās piezīmes nopelnījušais Pētersons, turklāt situāciju vēl sarežģītāku padarīja tas, ka jau otrā puslaika sākumā ar piecām piezīmēm no laukuma nogāja cits mājinieku centrs Mārtiņš Skirmants. Tomēr pēc Bagatska trīspunktnieka un Buškevica diviem punktiem mājinieki palielināja savu pārsvaru līdz 13 punktiem - 86:73. Spēles beigu rezultāts 88:79 par labu BK "Ventspils".

"Nopietni gatavojāmies šai spēlei un bijām savākuši daudz informācijas par savu pretinieku. Izveidojām taktiku gan aizsardzībai, gan uzbrukumam un to arī veiksmīgi realizējām. Komandā bija labs noskaņojums un izvairījāmies no kritumiem mača gaitā. Protams, ka atbildes spēle būs vēl grūtāka, jo "UNICS" netikšana "Final Four" turnīrā ir ļoti neveiksmīgs rezultāts. Pretinieki veiksmīgi neitralizēja Bagatski, zinot, ka viņš ir komandas uzbrukumu līderis, tomēr mūsu basketbolists nodemonstrēja laba līmeņa sniegumu," pēcspēles preses konferencē atzina "Ventspils" galvenais treneris Kārlis Muižnieks.

"Izšķirošā bija otrā ceturtdaļā, kad ļāvām pretiniekiem gūt daudz punktus no perimetra, bet paši nesaskaņoti darbojāmies aizsardzībā. Turpmākajā spēlē to bija grūti atgūt. Pirmās kārtas mačos uzvarējām "Ventspili" pateicoties tam, ka neitralizējām pretinieku ārējās līnijas spēlētājus, bet šodien ar viņiem galā netikām. Savukārt "Ventspils" sniegums salīdzinājumā ar iepriekšējām spēlēm ir kļuvis drošāks un pārliecinošāks. Jau pēc ceturtdaļfināla izlozes, es teicu, ka ar "Ventspili" spēlēt nebūs viegli. Atbildes mačs sola būt vēl smagāk, taču "Final Four" tikt vispār nav viegli," atzina "UNICS" galvenais treneris Staņislavs Jerjomins.

Abu komandu atbildes spēle notiks pēc vienas nedēļas - 15.aprīlī - Kazaņā.

Ventspilnieki šosezon jau divas reizes tikās ar "UNICS" čempionu kausa izcīņas pirmajā kārtā. Toreiz abos mačos uzvarēja Kazaņas basketbolisti - ar 87:77 un 83:80.

Citās čempionu kausa izcīņas ceturtdaļfināla spēlēs šodien Vrsačas "KK Hemofarm" tiekas ar Telavivas "Hapoel Samsung", Sofijas "Lukoil Akademik" ar Saloniku "Aris" un Sopotas "Prokom Trefl" ar Dižonas "SAOS JDA" no Francijas.

Uzvarētāji divu spēļu summā iekļūs čempionu kausa izcīņas "Final Four", kas notiks no 2. līdz 4.maijam. Izšķirošās spēles notiks kādā no "Final Four" iekļuvušo komandu pilsētām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!