BK "Ventspils" basketbolisti otrdien Krievijā izšķirošā cīņā tiksies ar Kazaņas "Uniks" FIBA Čempionu kausa ceturtdaļfināla atbildes mačā. Abu komandu pirmajā spēlē Ventspilī pirms nedēļas Latvijas čempioni uzvarēja ar deviņu punktu pārsvaru (88:79), un turnīra "Četru finālā" iekļūs uzvarētāji divu spēļu summā.
Ventspilnieki Kazaņā "Uniks" komandai pretī stāsies tādā pašā sastāvā kā pirmajā spēlē Latvijā, BNS pavēstīja BK "Ventspils" preses dienests.

Pirms došanās uz Krieviju "Ventspils" galvenais treneris Kārlis Muižnieks atzina, ka gaidāma smaga cīņa. "Mēs nopietni gatavojamies šai spēlei, zinām, ka tā būs ļoti grūta," teica Muižnieks. "Kā jau biju teicis agrāk, "Uniks" ir augsta līmeņa komanda, un viņi noteikti vēlēsies revanšēties. Savukārt mēs tāpat kā spēlē Ventspilī centīsimies parādīt labu basketbolu."

Abu komandu pirmajā cīņā "Ventspilij" veiksmīgi cīnījās Bruno Pētersons, taču kājas savainojuma dēļ nespēlēja Ēriks Pūls. Ventspilī notikušajā mačā laukuma saimniekiem rezultatīvākais ar 20 gūtajiem punktiem bija Sandis Buškevics, bet "Uniks" labākais ar 17 punktiem bija Antons Judins.

"Uniks" pagājušās nedēļas nogalē Krievijas čempionāta ceturtdaļfinālā aizvadīja trīs spēles pret Saratovas "Avtodor", gūstot trīs uzvaras un iekļūstot pusfinālā. "Ventspilij" izšķirošo spēli par iekļūšanu "Četru finālā" līdzjutēji varēs vērot arī tiešraidē LTV7 kanālā. Translācija no Kazaņas sāksies plkst. 17.50 pēc Latvijas laika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!