Līdzšinējam Latvijas hokeja valstsvienības kapteinim Harijam Vītoliņam ir izdarīta ceļgala operācija, taču viņš vēl nav svītrots no izlases kandidātu saraksta startam pasaules čempionātā, vēsta http://www.nra.lv.
Tiesa, spēlētājs Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidentam Kirovam Lipmanam jau paziņojis, ka šogad uz treniņnometni neieradīsies un uz vietu izlasē nepretendēs, norādīja portāls. Arī intervijā laikrakstam "Sports" Vītoliņš apliecināja, ka izlasē spēlēt neplāno.

"Visu sezonu spēlēju, lietojot pretsāpju līdzekļus. Šogad ir vairāki iemesli, lai nepiedalītos treniņnometnē un nekandidētu uz izlasi. Līdz sezonas sākumam ir četri mēneši. Ceru, ka ar to pietiks, lai viss būtu labi, un operācija nebūtu jāizdara atkārtoti," avīze citē Vītoliņu.

Latvijas izlases kandidāti pirmdien galvenā trenera Kurta Lindstrēma vadībā Rīgas Sporta pilī sanāks uz pirmo kopsapulci, taču daudzi potenciālie valstsvienības spēlētāji ir aizņemti klubos. Pagaidām vēl nav skaidrs, cik daudz spēlētāju varētu ierasties uz sapulci, pirmdien norādīja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) preses sekretāre Laila Millere.

Vēl nav beigusies NHL sezona, savukārt Vjačeslavs Fanduļs un Aleksandrs Semjonovs ir aizņemti ar jaunu līgumu slēgšanu, informē portāls. Savukārt Dānijā turpina spēlēt uzbrucējs Aleksandrs Macijevskis, un arī par viņa ierašanos Rīgā un pievienošanos izlasei esot neskaidrības. Nav skaidrs arī, vai Latvijas izlasei varēs palīdzēt veterāns Aleksandrs Beļavskis, kurš pašlaik Zviedrijā ārstē ceļgalu. Viņa izredzes pievienoties izlasei pasaules čempionātā būs atkarīgas no veseļošanās ātruma, portālam norādīja Māris Baldonieks, kurš pilda izlases ģenerālmenedžera pienākumus.

Cirkšņa traumu turpina ārstēt arī Aigars Cipruss, kurš pēdējo reizi spēlēja 8.martā. Veselības problēmas varētu būt arī vēl vienam pieredzējušam izlases spēlētājam Aleksandram Kerčam.

Gatavojoties pasaules čempionātam, 12. un 13.aprīlī Latvijas izlases pretinieki pārbaudes spēlēs Rīgā būs Somijas hokejisti. Ar Šveices valstsvienību Latvija Rīgā spēlēs 22.aprīlī, bet dienu vēlāk - ar Kanādas izlasi.

Pasaules čempionāts Somijā sāksies 26.aprīlī, kad Latvijas hokejisti Turku spēlēs ar zviedriem. Grupas turnīra turpinājumā Latvijas izlases pretinieki būs arī Kanādas un Baltkrievijas hokejisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!