Foto: Reuters/Scanpix
Ukraiņu smagsvara bokseris Vladimirs Kļičko sestdien Hamburgā kļuva par pasaules čempionu arī Pasaules boksa asociācijas (WBA) versijā, daudzu līdzjutēju ilgi gaidītā cīņā pēc punktiem uzvarot britu bokseri Deividu Heju.

Cīņā tika aizvadīti visi 12 raundi, pēc kuriem tiesneši par uzvarētāju paziņoja Kļičko - 117:109, 118:108 un 116:110.

Tagad brāļiem Kļičko ir visi pasaules čempionu tituli smagajā svarā. Teorētiski, lai noskaidrotu absolūto pasaules čempionu, brāļiem vajadzētu aizvadīt savstarpējo cīņu, taču viņi jau agrāk paziņojuši, ka savā starpā necīnīsies. Vladimirs Kļičko ir WBA, Pasaules Boksa organizācijas (WBO), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) versiju čempions, bet viņa brālim Vitālijam Kļičko ir Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona josta.

Daudzi boksa eksperti jau nosaukuši Kļičko un Heja cīņu par vienu no nebaudāmākajām, kas nedara godu prestižajai smagsvaru kategorijai.

Kļičko pēc cīņas atzina, ka viens jau nav varējis uztaisīt šovu un padarīt cīņu interesantu. "Žēl, ka Hejs atteicās no cīņas. Viņš ringā darbojās ļoti uzmanīgi. Viņš saprata, ka mazākā kļūda viņam maksās nokautu. Negāja uzbrukumā, vairāk dejoja pa ringu. Varbūt viņam labāk kļūt par dejotāju, nevis bokseri."

Tikmēr Hejs norādīja, ka pretsparu nav spējis izrādīt kājas lielā pirksta lūzuma dēļ, ko ieguvis pirms trīs nedēļām. Tiesa, pirms cīņas Hejs bija kaujiniecisks un neko nerunāja par savainojumiem. "Vladimirs ir izcils cīnītājs un šodien bija labs. Lai gan ringā nemaz nejutu 14 kilogramu starpību, turēju visus viņa sitienus. Ja ne kāja, tad pārtrauktu Kļičko hegemoniju."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!