Ukrainas smagā svara bokseris Vladimirs Kļičko sestdien pieveica Nigērijas sportistu Semjuelu Pīteru, nosargājot pasaules čempiona jostu Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) versijā.

Cīņas laikā 34 gadus vecajam Kļičko, kurš ir pasaules čempions arī Pasaules Boksa organizācijas (WBO) un Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) versijās, piederēja nospiedošs pārsvars līdz desmitajā raundā viņš beidzot nokautēja savu pretinieku.

Abi bokseri iepriekš bija tikušies arī 2005.gadā, bet toreiz Kļičko pārsvars nebija tik izteikts un ukrainis uzvarēja tikai pēc punktiem.

Sākotnēji Kļičko pasaules čempiona josta IBF versijā bija jāaizstāv cīņā ar krievu Aleksandru Povetkinu, tomēr izaicinātāja menedžeri atteicās parakstīt līgumu, kura nosacījumi esot bijuši pārāk drakoniski un neizdevīgi Povetkinam.

Šī Kļičko profesionālajā karjerā bija 58.cīņa un viņš izcīnīja 54.uzvaru, no kurām 49 uzvarētas ar nokautu. Savukārt Pīters, kurš 2006. un 2008.gadā spēja iegūt pasaules čempiona jostu Pasaules boksa padomes (WBC) versijā, 38.cīņā piedzīvoja tikai ceturto zaudējumu, turklāt pirmoreiz zaudēja ar nokautu.

Kā ziņots, bez Vladimira Kļičko prestižākās boksa smagsvaru jostas pieder arī Deividam Hejam, kurš ir čempions pasaules boksa asociācijas (WBA) versijā, kā arī Vladimiram brālim Vitālijam, kurš ir labākais WBC versijā.

Vitālijs Kļičko titula aizstāvēšanas cīņu aizvadīs 16.oktobrī Vācijas pilsētā Hamburgā, kad spēkosies ar bijušo čempionu Šenonu Brigsu, bet Hejs 13.novembrī tiksies ar 38 gadus veco britu Odliju Harisonu, kurš 2000.gadā kļuva par Sidnejas olimpisko spēļu čempionu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!