Rīga, 11. marts. Noteikti Latvijas Basketbola līgas „Zvaigžņu spēles”, kas notiks 13. martā Ventspils Olimpiskajā hallē, LBL klubu izlases un LBL leģionāri mača sastāvi, kā arī konkursu dalībnieki, informē LBL preses dienests.
Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, šoreiz LBL „Zvaigžņu spēlē” spēkiem mērosies un skatītājus izklaidēs nevis LBL Rietumu un Austrumu izlases, bet gan LBL klubu izlase un LBL spēlējošie citu valstu basketbolisti – LBL leģionāri.

LBL klubu izlasē pēc līdzjutēju balsojuma par populārāko centra spēlētāju kļuva Andris Biedriņš (BK „Skonto”), taču viņš šajā laikā Latvijas U-18 izlases sastāvā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā. Biedriņa vietu ieņems Mārtiņš Skirmants (BK „Ventspils”). Savukārt savainojumu dēļ „Zvaigžņu spēli” izlaidīs Kristaps Purnis (BK „Ventspils”) un Rinalds Sirsniņš (BK „Skonto”), kuru vietas ieņems attiecīgi Ilmārs Bergmanis („Valmieras piens”) un Renārs Zeltiņš (Ventspils augstskola). BK „Ventspils” pārstāvji LBL klubu izlasē

Papildus LBL "Zvaigžņu spēlei", kas sāksies 13.martā pulksten 15.30, jau no 13.30 notiks konkursu priekšsacīkstes un atrakcijas skatītājiem. Pasākuma ietvaros notiks arī SIA "N&J" 3-punktu metienu konkurss, Hansabankas "Treneru konkurss", Aldara "Zelta slam dunk konkurss", uzstāsies grupa "FLY". LBL "Zvaigžņu spēles" vērtīgāko spēlētāju apbalvos "Estrella".

Populārākais aizsargs – Aigars Vītols

„Šāda līdzjutēju atzinība man bija pārsteigums”, sacīja aptaujas populārākais aizsargs Aigars Vītols (BK „Ventspils”). „Patīkami, ka līdzjutēji prot novērtēt ne tikai punktu guvēju, bet arī melnā darba darītāju ieguldījumu panākumu gūšanā. Patīkami, ka LBL labākie basketbolisti pulcēsies pašlaik labākajā Latvijas basketbola zālē – Ventspils Olimpiskajā halle, kas ir arī mūsu kluba mājvieta.”

Populārākais uzbrucējs – Ivars Timermanis

„Klusībā cerēju uz līdzdalību „Zvaigžņu spēlē”, taču nebūt neprognozēju, ka būšu starta piecniekā,” atzina populārākais uzbrucējs Ivars Timermanis (BK „Ventspils”). „Līdz šim biju piedalījies tikai „Zvaigžņu spēles” konkursos, bet pirmo reizi būs iespēja izmēģināt spēkus arī pašā spēlē.” Pirms līdzjutēju balsošanas sākuma LBL veica par basketbolu rakstošo, rādošo un stāstošo žurnālistu aptauju, kurā tika noteikti favorīti iekļaušanai „Zvaigžņu spēles” LBL klubu izlasē. Balsojuma anketā www.basket.lv, kas bija pieejama arī www.esports.lv un tika publicēta „Latvijas Avīzē”, tika iekļauti 12 aizsargi, 12 uzbrucēji un seši centra spēlētāji. Lai uz līdzdalību „Zvaigžņu spēlē” varētu pretendēt ne tikai žurnālistu favorīti, bet arī citi LBL basketbolisti, katrā no ampluā varēja ierakstīt arī kāda cita spēlētāja vārdu.

Līdzjutējiem bija jābalso par diviem aizsargiem un diviem uzbrucējiem, kā arī vienu centra spēlētāju. Lai aptauja būtu pēc iespējas objektīvāka, no katra datora dienā varēja izdarīt tikai vienu balsojumu. Tas attiecas uz balsotājiem www.basket.lv un www.esports.lv, bet „Latvijas Avīzes” lasītāji varēja iesūtīt neierobežotu anketu skaitu, taču tām visām bija jābūt izgrieztām no laikraksta – kopijas netika ieskaitītas.

Latvijas klubu izlase 13.martā Ventspilī dosies cīņā ar LBL leģionāriem. Ja klubu izlases desmit spēlētāju noteica līdzjutēji, bet divus noteiks attiecīgās izlases treneri, tad LBL 12 leģionārus izvēlēsies šīs komandas treneri – Kārlis Muižnieks, Guntis Endzels, Nikolajs Balvačovs un Ziedonis Jansons. Šis treneru kvartets arī ikdienā vada komandas, kurās spēlē vairāk leģionāru. Savukārt LBL klubu izlasi trenēs Gundars Vētra, Agris Galvanovskis, Varis Krūmiņš un Jānis Ļaksa.

LBL Zvaigžņu spēles sastāvi:

LBL klubu izlase:

Ilmārs Bergmanis 1,85 1981. Valmieras piens
Monvīds Pirsko 1,88 1983. Valmieras piens
Renārs Zeltiņš 1,88 1983. Ventspils augstskola
Gatis Melderis 1,92 1983. Valmieras piens
Dainis Oberšats 1,92 1977. Līvu alus/Liepāja
Uldis Rudzītis 1,92 1978. ASK/Buki
Aigars Vītols 1,95 1976. BK Ventspils
Arnis Vecvagars 2,00 1974. BK Ventspils
Ivars Timermanis 2,02 1982. BK Ventspils
Mārtiņš Skirmants 2,05 1977. BK Ventspils
Pāvels Veselovs 2,07 1983. ASK/Buki
Jānis Laksa 2,08 1967. Barons

LBL leģionāru izlase:

Delvons Eringtons 1,78 1978. BK Ventspils
Džārviss Mičels 1,80 1978. Klondaika
Zlatko Savovičs 1,87 1980. BK Ventspils
Adrians Penlands 1,89 1980. Līvu alus/Liepāja
Darens Kellijs 1,91 1978. BK Skonto
Timotijs Ovenss 1,97 1969. Klondaika
Demetrijs Hils 2,01 1974. BK Skonto
Arvīds Straupis 2,01 1975. BK Skonto
Bogdans Karebins 2,03 1978. Līvu alus/Liepāja
Ķestutis Šeštoks 2,03 1976. BK Ventspils
Ronels Mingo 2,05 1980. Valmieras piens
Dens Makklintoks 2,12 1977. BK Ventspils

„Aldara Zelta Slam dunk” konkursa dalībnieki:

Artūrs Brūniņš, Pāvels Veselovs (abi ASK/Buki), Lauris Gruškevics, Raivis Logins (Ventspils augstskola), Darens Kellijs (BK Skonto), Nauris Maskalāns, Mārtiņš Zvaigzne (abi Klondaika), Ronels Mingo (Valmieras piens), Adrians Penlands (Līvu alus/Liepāja), Kaspars Raiskums, Gatis Zonbergs (abi Barons), Mārtiņš Skirmants, Ivars Timermanis (abi BK Ventspils).

„N&J” trīspunktnieku konkursa dalībnieki:

Artūrs Brūniņš, Uldis Rudzītis, Raimonds Gabrāns (visi ASK/Buki), Oskars Kalniņš, Edmunds Gabrāns, Jānis Laksa, Gatis Zonbergs (visi Barons), Dāvis Delveris, Renārs Zeltiņš (abi Ventspils augstskola), Monvīds Pirsko (Valmieras piens), Bogdans Karebins, Vairis Pusaudzis (abi Līvu alus/Liepāja), Ivo Pūce, Džārviss Mičels, Atis Niedra (visi Klondaika).

LSBL trīspunktnieku konkursa dalībnieces:

Santa Dreimane, Zane Lapsiņa, Ieva Veinberga, Agnese Augstkalna (visas Avantis/Turība), Gita Gauče, Kristīne Zuntnere (abas LPA), Ingūna Markūne, Ieva Tāre (abas TTT-Rīga), Anete Brice, Laura Audere (abas RTU/Klondaika), Inta Korāte (BK Ventspils), Zane Jākobsone (TTT-Rīgas juniores), Dace Vārna (Lauma), Sanita Steinerte, Ilze Medine (abas Universitātes sports).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!