Foto: Reuters/Scanpix

Pasaules pirmā rakete vīriešu tenisā serbs Novāks Džokovičs izvirzījis mērķi nākamsezon pirmo reizi karjerā triumfēt Francijas atklātajā čempionātā.

Pašlaik 27 gadus vecais Džokovičs savas karjeras laikā uzvarējis trijos no četriem "Grand Slam" turnīriem - Vimbldonā, kā arī Austrālijas un ASV atklātajos čempionātos. Tiesa, triumfēt Francijas atklātajā čempionātā viņam nav izdevies vēl ne reizi, lai gan serbs divas reizes cīnījies šī turnīra finālā.

"Uzvara Francijas atklātajā čempionātā bija un vēl joprojām ir viens no maniem lielākajiem mērķiem karjerā. Protams, centīšos tajā uzvarēt nākamgad," izteicās Džokovičs. "Uzvara jebkurā "Grand Slam" turnīrā ir jauna lappuse tenisa vēstures grāmatā. Šobrīd atrodos savā karjeras zenītā, esmu fiziski ļoti spēcīgs. Tāpat joprojām esmu ļoti motivēts spēlēt augstākajā līmenī. Kamēr tas tā būs, centīšos šo laiku izmantot, lai cīnītos par pasaules pirmās raketes godu un triumfētu planētas lielākajos turnīros."

Kā zināms, svētdien Džokovičs ceturto reizi karjerā triumfēja sezonas noslēguma turnīrā - "ATP World Tour Finals", lai gan finālcīņa nemaz nenotika, jo viņa sāncensis slavenais šveicietis Rodžers Federers muguras problēmu dēļ atteicās no dueļa aizvadīšanas.

Džokovičs kļuvis par pirmo tenisistu kopš 1987.gada, kurš uzvarējis trīs sezonas noslēguma turnīros pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!