Foto: AP/Scanpix

Pasaules tenisa pirmā rakete serbs Novāks Džokovičs atzīts par 2015. gada labāko Eiropas sportistu ziņu aģentūru aptaujā.

Džokovičs šosezon uzvarēja trijos no četriem "Grand Slam" turnīriem - Austrālijas un ASV atklātajos čempionātos, kā arī Vimbldonā. Sezonas laikā tenisists guva 82 uzvaras 88 mačos. Šajā ziņu aģentūru aptaujā Džokovičs uzvarēja arī 2011. gadā.

Polijas Preses aģentūras (PAP) veidotajā aptaujā piedalījās žurnālisti no 22 ziņu aģentūrām Eiropā. Džokovičs ieguva 199 punktus, par 60 punktiem apsteidzot Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionu britu Lūisu Hamiltonu un par aptuveni 120 punktiem Nīderlandes vieglatlēti Dafni Shipersu, kura šogad kļuva par pasaules čempioni 200 metru sprintā.

Balsojumā piedalījās žurnālisti no ziņu aģentūrām AGERPRES (Rumānija), APA (Austrija), ATA (Albānija), BTA (Bulgārija), CTK (Čehija), DPA (Vācija), EFE (Spānija), ELTA (Lietuva), FENA (Bosnija un Hercegovina), HINA (Horvātija), LETA (Latvija), LUSA (Portugāle), MOLDPRES (Moldova), MTI (Ungārija), SID (Vācija), STA (Slovēnija), SITA (Slovākija), TASR (Slovākija) TASS (Krievija), TANJUG (Serbija), "Ukrinform" (Ukraina) un PAP (Polija).

Džokovičs iepriekš saņēma arī Serbijas gada labākā sportista balvu, ko noteica Serbijas Olimpiskās komitejas balsojumā. Tāpat serbu tenisistu atzina arī par 2015. gada pasaules čempionu Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) versijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!