Foto: AFP/Scanpix
Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis trešdien iekļuva Francijas atklātā tenisa čempionāta trešajā kārtā, otrās kārtas spēlē četros setos ar 7-6 (7:2), 3-6, 7-5, 6-3 uzvarot turnīra septīto numuru, amerikāni Džeimsu Bleiku.

Līdz ar šo uzvaru Gulbis ir pietuvojies tikšanai uz Pekinas olimpiskajām spēlēm. Nākamajā kārtā Gulbis tiksies ar Ekvadoras tenisistu Nikolasu Lapenti, kurš otrajā kārtā ar 7-5, 6-4, 5-7, 7-5 pieveica amerikāni Bobiju Reinoldsu. Par tikšanu "French Open" trešajā kārtā Gulbis iegūs 75 reitinga punktus un 39 400 eiro lielu naudas balvu.

Šī ir otrā reize Gulbja karjerā, kad viņš uzvar kādu no pasaules TOP10 spēlētājiem. Pērn ASV atklātajā čempionātā Gulbis pieveica spāni Tomiju Rovredo, kurš tobrīd pasaules rangā bija septītais. Savukārt Bleiks ir pirmais no pasaules labāko desmitnieka, kas šogad pamet "Roland Garros" kortus. Amerikānim šis bija jau sestais "French Open" karjerā, bet tā arī ne reizi tālāk par trešo kārtu viņš nav ticis. 

Gulbis labi iesāka spēli, servējot panākot 30:0, taču tad Bleiks spēja lauzt Gulbja servi un uzvarēja pirmajā geimā. Līdz pat 10.geimam situācija laukumā nemainījās un katrs spēlētājs uzvarēja savu servi. Tomēr 10.geimā Gulbim izdevās Bleiku nepielaist pie setbumbas un Latvijas tenisists izlīdzināja rezultātu 5-5. Turpinājumā pirmajā setā abi tenisisti atkal paņēma savas serves un viss pirmā seta liktenis tika izšķirts „tie break" izspēlē.

Jau sākumā Gulbim izdevās paņemt divas Bleika serves, panākat arī 5:0, praktiski izšķirot pirmā seta likteni. Beigās Gulbim uzvara pirmā seta „tie break" izspēlē ar 7:2.

Otrajā setā sākums aizritēja līdzīgā cīņā, bet pirmais „trauksmes zvans" Gulbim atskanēja trešajā geimā, kad Bleiks izvirzījās vadībā ar 40:15. Gulbis tomēr atspēlēja divus „break" punktus un pēc tam uzvarēja geimā, izlīdzinot rezultātu 2-2. To, ko Bleiks neizdarīja ceturtajā geimā, amerikānis paveica sestajā geimā - Bleiks lauza Gulbja servi un panāca 4-2.

Devītajā geimā Gulbim bija iespēja lauzt Bleika servi, vairākas reizes viņam bija „break" punkts, tomēr pieredzējušais amerikānis nosargāja savu servi un uzvarēja arī visā setā ar 6-3.

Trešajā setā atkal spēle ritēja „punkts punktā". Līdz pat 12.geimam abi tenisisti paņēma savas serves, bet 12.geimā Gulbis uz Bleika serves panāca 40:15. Vienu „break" bumbu Bleiks atspēlēja, bet otro viņam atspēlēt neizdevās, un Gulbis uzvarēja trešajā setā ar 7-5.

Ceturtajā setā Gulbis septītajā geimā bija tuvu savas serves zaudēšanai, taču atspēlējās no 15:40 un izvirzījās vadībā ar 4-3. Nākamajā geimā Gulbis lauza Bleika servi un panāca 5-3, bet pēc tam pārliecinoši paņēma savu servi un triumfēja mačā četros setos.

Atgādinām, ka Gulbis „French Open" pirmajā spēlē pārliecinoši ar 6-4, 6-0, 6-4 pārspēja vācieti Simonu Groilu, bet Bleiks ar 6-4, 6-1, 7-6 (7:3) pieveica citu vācieti Raineru Šitleru.

Pagājušajā gadā, debitējot „French Open", Gulbis tika līdz otrajai kārtai, kurā piekāpās spānim Alvertam Montanjesam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!