Foto: Reuters/Scanpix

Šveices tenisists Rodžers Federers, kurš svētdien atteicās no dalības vīriešu tenisa sezonas noslēguma turnīra "ATP World Tour Finals" finālā, pirms paredzētā Deivisa kausa izcīņas fināla pirmdien devies uz Franciju ārstēt savainoto muguru.

Pašlaik 33 gadus vecais Federers no cīņas pret serbu Novāku Džokoviču atteicās neilgi pirms tās sākuma, izvēli skaidrojot ar muguras savainojumu. Līdz ar to Džokovičs kļuvis par pirmo tenisistu kopš 1987.gada, kurš uzvarējis trīs sezonas noslēguma turnīros pēc kārtas.

Federers jutās pārguris pēc turnīra pusfināla spēles pret savu tautieti Stanu Vavrinku, ar kuru viņam piektdien Lillē pret Franciju paredzēts uzsākt cīņas par Deivisa kausa trofeju. Medijos pēdējā laikā cirkulē informācija par konfliktu abu Šveices tenisistu starpā.

"Mēs nezinām, cik viņa muguras problēmas ir nopietnas. Ceram, ka piektdien viņš būs atpakaļ ierindā," paudis Šveices Deivisa kausa izlases kapteinis Severins Lūtijs, atklājot, ka svētdien Londonā pie Federera ieradies komandas ārsts, kurš kopā ar sportista fizioterapeitu centīsies sakārtot viņa veselību.

Tiek ziņots, ka sestdien notikušajā Londonas turnīra pusfināla spēlē Vavrinka pārmetis Federera sievai, kura sēdēja tribīnēs, pārlieku lietu bļaušanu. Sportisti pēc mača strīdu turpinājuši savā starpā, ko publiski apstiprinājis arī ķildošanos dzirdējušais Džons Makinrojs. Leģendārais tenisists turnīrā darbojās kā telekanāla ESPN komentētājs.

Vavrinka notikušā nozīmi noliedzis, sakot, ka tas nav bijis nekas nopietns.

"Esmu pozitīvi noskaņots, ka sāpes ļoti drīz pāries. Droši vien, ka pāris dienu laikā jutīšos daudz labāk," paudis pats Federers.

Francija iepriekšējo reizi Deivisa kausa finālā spēlēja pirms četriem gadiem, bet turnīrā kopumā triumfējusi deviņas reizes, pēdējo titulu iegūstot 2001.gadā, bet Šveice iepriekš turnīra finālā vienīgo reizi spēlēja 1992.gadā, kad zaudēja ASV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!