Foto: AP/Scanpix

Latvijas tenisists Ernests Gulbis pirmdien Londonā ar grūtu uzvaru iesāka sezonas trešo "Grand Slam" turnīru - prestižo Vimbldonas čempionātu.

Precīzi divarpus stundu ilgā cīņā Gulbis ar 7-6 (9:7), 7-5, 7-6 (12:10) pieveica Igaunijas spēcīgāko tenisistu Jirgenu Zopu. Gulbis turnīrā izlikts ar 12.numuru un pasaues rangā ieņem 10.vietu, bet Zops ir tikai 272.vietā.

Gulbis piekto reizi karjerā iekļūst Vimbldonas čempionāta otrajā kārtā, bet tikai reizi (pērn) viņš tika līdz trešajai kārtai. Par iekļūšanu otrajā kārtā Gulbis nopelnījis 45 ieskaites punktus ATP pasaules rangā, bet nākamajā kārtā viņš tiksies ar ukraini Sergeju Stahovski. Ukrainis pasaules rangā ieņem 90.vietu, bet ar Gulbi viņi aizvadījuši trīs spēles, kurās divas uzvaras latvietim.


Mačā pret Zopu Gulbis nekādi nespēja salaust pretinieka pretestību. Pirmajā setā nevienam tenisistam tā arī nebija iespējas lauzt pretinieka servi, un seta uzvarētāju nācās noskaidrot "tie break" izspēlē. Šajā geimā sākumā igaunis ieguva vadību, taču Gulbis atspēlēja divas setbumbas un uzvarēja pirmo seto ar 7-6 (9:7).

Otrais sets ritēja ļoti līdzīgi, un tikai 12.geimā Gulbis ieguva pirmo breimbumbu setā, ko arī uzreiz izantoja, uzvarot setu ar 7-5. Trešajā setā sākumā Gulbis nonāca zaudētājos, taču spēja lauzt pretinieka servi un izlīdzināja cīņu. Turpinājumā tenisisti uzvarēja savas serves geimus, un atkal uzvarētāju nācās noskaidrot "tie break" izspēlē. Līdzīgi kā pirmajā setā, arī šoreiz Gulbis zaudēja sākumā savu servi, bet atspēlējās. Tenisisti ilgi tad nezaudēja savas serves izspēles, taču pie vēl vienas mačbumbas kļūdījās Zops, tādējādi Gulbis izcīnīja uzvaru gan setā, gan macā.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!