Foto: EPA/LETA
Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis šonedēļ ATP pasaules rangā pozīcijas nav mainījis un joprojām ieņem 29.vietu.

Gulbja rēķinā ir 1459 ranga punkti.

Kā ziņots, Gulbis Francijas atklātajā čempionātā guva traumu un kopš tā laika turnīros nav piedalījies. Arī šonedēļ viņš nespēlēs.

Jau nākamnedēļ sāksies Vimbldonas turnīrs, bet pagaidām nav izskanējusi informācija, ka latvietis varētu nespēlēt arī tajā.

No pārējiem Latvijas tenisistiem jaunākajā ATP rangā Andis Juška atguvis vienu pozīciju un ieņem 312.vietu, bet Kārlis Lejnieks pakāpies par divām pozīcijām, šobrīd atrodoties 544.vietā.

Tikmēr Adrians Žguns zaudējis divas pozīcijas un ieņem 590.vietu, Deniss Pavlovs nokritis par trīs vietām uz 934.pozīciju, bet Oskars Vaskis saglabājis 1445.pozīciju.

ATP ranga pirmajā divdesmitniekā šonedēļ izmaiņas nenotika. Pirmo pozīciju otro nedēļu pēc kārtas saglabāja spānis Rafaels Nadals, kurš šomēnes kļuva par pieckārtējo Francijas atklātā čempionāta uzvarētāju. Nadala rēķinā ir 8745 ranga punkti, bet par 220 mazāk ir šveicietim Rodžeram Federeram.

Kā ziņots, šveicietim pietrūka tikai viena nedēļa, lai atkārtotu leģendārā amerikāņa Pīta Samprasa visu laiku rekordu - 286 nedēļas ATP ranga pirmajā vietā.

Vienspēļu ranga trešo pozīciju saglabāja serbs Novāks Džokovičs, kuram seko brits Endijs Marejs un krievs Nikolajs Davidenko. Sestais ir zviedrs Robins Sēderlings, kuram seko amerikānis Endijs Rodiks, argentīnietis Huans Martins del Potro, spānis Fernando Verdasko un francūzis Žo Vilfrīds Tsonga.

Aizvadītajā nedēļā notika divi ATP turnīri. Halles "ATP World Tour 250" sērijas turnīrā triumfēja austrālietis Leitons Hjūits, kurš finālā ar 3-6, 7-6 (7:4), 6-4 pieveica Federeru, pārtraucot viņa 29 uzvaru sēriju turnīrā, bet Londonas "ATP World Tour 250" sērijas turnīrā triumfēja amerikānis Sems Kverijs, kurš ar 7-6 (7:3), 7-5 pieveica savu tautieti Mārdiju Fišu.

Šonedēļ ATP rangā Kverijs pakāpās par divām vietām, un tagad atrodas 21.pozīcijā, bet Hjūits pakāpās par sešām pozīcijām, ieņemot 26.vietu.

Dubultspēļu rangā no Latvijas tenisistiem visaugstāko vietu saglabā Juška, kurš zaudējis vienu vietu un tagad atrodas 170.pozīcijā. Arī Gulbis zaudējis vienu vietu, kas viņam dod ieņem 218.pozīciju, bet Pavlovs saglabājis 322.pozīciju.

No pārējiem Latvijas tenisistiem Miķelis Lībietis atrodas 1192.vietā, bet Artūrs Kazijevs 1203.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!