Foto: EPA/LETA
Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis Barselonas "ATP World Tour 500" sērijas turnīra ceturtdaļfināla mačā trešdien ar rezultātu 2-6, 6-7 (4:7) zaudēja spānim Fernando Verdasko, kurš izlikts ar piekto numuru.

Pirmā seta ceturtajā geimā Verdasko lauza latvieša servi, bet nākamajā geimā Gulbis pie pretinieka serves spēja izvirzīties vadībā ar 30:0, tomēr Verdasko atspēlējās un nosargāja savu servi, panākot 4-1. Septītajā geimā, kurā servēja spānis, Gulbis sākotnēji nonāca zaudētāja lomā ar 0:30, tomēr spēja izlīdzināt rezultātu, taču nobreikot Verdasko latvietim neizdevās un Spānijas tenisists nonāca viena geima attālumā līdz uzvarai pirmajā setā. Otro reizi latvieša servi Verdasko lauza astotajā geimā, kas viņam garantēja uzvaru arī visā setā ar 6-2.

Otrā seta otrajā geimā Verdasko trešo reizi šajā mačā lauza latvieša servi, lai gan šajā geimā Gulbis bija vadībā pat ar 40:15. Nākamajā geimā Gulbis pretiniekam atbildēja ar to pašu, bet pēc tam smagā cīņā nosargāja savu servi un izlīdzināja rezultātu 2-2. Piektajā geimā latvietim atkal bija iespēja lauzt Verdasko servi, tomēr tā netika izmantota.

Otrā seta turpinājumā abi tenisisti izcīnīja punktus pie savām servēm, līdz ar to cīņa ritēja līdzīgi. 11.geimā Gulbim bija septiņas breikbumbas, tomēr latvietis tā arī nespēja lauzt Verdasko servi, nonākot zaudētājos ar 5-6. Nākamajā geimā Gulbis izcīnīja punktu pie savas serves, līdz ar to seta uzvarētāja noteikšanai bija nepieciešams taibreiks.

Papildgeimā Verdasko spēlēja ļoti pārliecinoši un ātri spēja izvirzīties vadībā ar 5:1. Pēc tam Gulbis spēja pietuvoties līdz 3:6, tomēr tas arī bija viss, uz ko latvietis šajā mačā bija spējīgs.

ATP pasaules rangā šobrīd Gulbis ieņem 44.vietu, bet Verdasko atrodas devītajā pozīcijā. Abi tenisisti līdz šim savā starpā nebija spēlējuši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!