Foto: AP/Scanpix

Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis arī Francijas atklātajā tenisa čempionātā izmantojis iespēju šokēt medijus ar savām vaļsirdīgajām un negaidītajām atklāsmēm, šoreiz viņš franču presē par "garlaicīgiem tipiem" nodēvējis pasaules vadošos spēlētājus, ATP ranga līderus.

Gulbis atklātos un diezgan dzēlīgos izteicienus atļāvās vēl pirms "French Open" otrās kārtas spēles, kurā viņš trešdien, parādot nestabilu sniegumu, četros setos piekāpās mājiniekam Gaelam Monfisam.

"Lielais četrinieks ir ļoti garlaicīgs," intervijā laikrakstam "L'Equipe" izteicies mutīgais latviešu tenisists. "Es ļoti cienu Rodžeru [Federeru], Rafu [Nadalu], Novāku [Džokoviču] un [Endiju] Mareju, taču viņi visi manā skatījumā ir garlaicīgi. Viņu intervijas ir garlaicīgas. Goda vārds, ļoti garlaicīgas."

Gulbis uzskata, ka modernajā tenisā pietrūkst harizmas, emociju. "Piemēram, bokss - kad bokseri dodas uz svēršanos, viņi sniedz skatītājiem to, ko tie vēlas: karastāvokli, asinis un emocijas," viņš saka. "Cilvēki [tenisā] grib redzēt salauztas raketes, dzirdēt izkliedzienus kortā."

Tāpat sportists uzskata, ka esošā profesionālā tenisa sistēma neļauj attīstīties jaunajiem talantiem, viņaprāt, tā ir pārāk birokrātiska. "Elites spēlētājiem ir jādod sava piekrišana virzībai uz priekšu, taču viņi ir ieslīguši pašapmierinātībā un ir mierā ar esošo situāciju," drosmīgi paziņo Gulbis, kurš ATP rangā ieņem 40. vietu. "Pret jaunajiem spēlētājiem attiecas kā pret pamesliem, un viņiem nav naudas, par ko algot labus trenerus."

Šosezon trijos mēnešos Gulbis izcīnījis 26 uzvaras un piedzīvojis piecus zaudējumus, kā arī kļuvis īpaši populārs žurnālistu aprindās, sniedzot atklātas intervijas un laužot raketes, tā pats rūpējoties, lai skatītājiem tenisā netrūktu emociju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!