Foto: EPA/LETA
Latvijas tenisists Ernests Gulbis Francijas atklātajā čempionātā būs izlikts ar 23.numuru un pirmajā kārtā tiksies ar francūzi Žiljēnu Beneto, noskaidrojās piektdien notikušajā izlozē.

Šī ir pirmā reize, kad Gulbis ir starp izsētajiem tenisistiem "Grand Slam" turnīros, taču šoreiz izloze Gulbim nav bijusi sevišķi labvēlīga.

ATP pasaules rangā Gulbis šobrīd ieņem 27.vietu, bet Beneto – 39.vietu.

Otrajā kārtā šī pāra uzvarētājs tiksies ar ukraini Serhiju Stahovski vai Leonardo Maijeru no Argentīnas. Trešajā kārtā šī zara uzvarētājam jāspēlē būs, visticamāk, ar Marinu Ciliču, bet ceturtajā kārtā pretiniekos var būt Robins Sēderlings vai Alverto Montanjess. Savukārt pēc tam šī zara uzvarētājam var nākties spēlēt pret šveicieti Rodžeru Federeru.

Gulbis ar Beneto līdz šim augstākā līmeņa tenisa turnīros savā starpā nav tikušies.

Pagājušajā gadā Gulbis "French open" pirmajā kārtā ar 7-6 (7:1), 6-1, 3-6, 6-1 pieveica amerikāni Semu Kveriju, bet otrajā kārtā ar 7-6 (7-4), 6-7 (7:5), 3-6, 2-6 zaudēja spānim Nikolasam Almagro.

Savukārt Beneto pagājušā gadā pirmajā kārtā jau tikās ar savu tautieti Žo Vilfrīdu Tsongu, kuram piekāpās ar 4-6, 6-3, 3-6, 4-6. Līdz šim veiksmīgākais sniegums "Roland Garros" kortos francūzim ir iekļūšana 2006.gada turnīra ceturtdaļfinālā, kur ar 2-6, 2-6, 3-6 viņš zaudēja Ivanam Ļubičičam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!