Foto: AP/Scanpix

Latvijas tenisists Ernests Gulbis nākamajā nedēļā Vācijā paredzētā Hamburgas "ATP World Tour 500" sērijas turnīra pirmajā kārtā spēkosies ar pieredzējušo argentīnieti Huanu Monako, noskaidrojies sestdien notikušajā izlozē.

Šo sezonu neveiksmīgi aizvadošais Gulbis ATP rangā pašlaik ieņem vien 81. vietu, bet Monako, kurš 2012 .gadā triumfēja Hamburgas turnīrā, atrodams 27. vietā, tāpēc sacensībās izlikts ar sesto numuru.

Gulbis ar Monako līdz šim ir ticies sešas reizes, turklāt četrās no tām latvietis ir piedzīvojis zaudējumus. Iepriekšējā sportistu tikšanās reize notika martā, kad Maiami "Masters 1000" sērijas turnīra otrās kārtas mačā Gulbis cieta neveiksmi ar 2-6, 4-6.

Šosezon 26 gadus vecais Gulbis 21 spēlē guvis tikai piecas uzvaras, tiesa, četros no pēdējiem pieciem turnīriem viņš spējis pārvarēt pa vienai kārtai. Šonedēļ latvietis piedalījās Bostades "ATP World Tour 250" turnīrā Zviedrijā, otrajā kārtā piekāpjoties francūzim Polam-Anrī Matjē.

Kā zināms, ievērojamu kritienu rangā Gulbis piedzīvoja pēc Francijas atklātā čempionāta, kad, nespējot nosargāt pērn iegūtos punktus, no 29. vietas noslīdēja uz 87. pozīciju.

Tikmēr 31 gadu vecais Monako kopš martā notikušajām Maiami sacensībām, kurās tika sasniegts ceturtdaļfināls, tikai vienā turnīrā guvis vairāk par vienu uzvaru. Viņš šosezon uzvarējis 20 no 36 spēlēm.

Gulbja un Monako pāra uzvarētājs otrajā kārtā tiksies ar kādu no kvalifikācijas veiksminiekiem.

Pērn Gulbis šajā nedēļā turnīros nepiedalījās, bet Hamburgas turnīrā viņš līdz šim piedalījies divas reizes, tomēr gan 2007., gan 2013. gadā palika bez uzvarām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!