Foto: AFP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis ceturtdien iekļuva Nīderlandē notiekošā Roterdamas "ATP World Tour 500" sērijas turnīra ceturtdaļfinālā.

Otrās kārtas mačā latvietis ar 6-4, 7-6 (7:3) pieveica bulgāru Grigoru Dimitrovu.

Šī mača laikā Gulbim tikai vienu reizi izdevās lauzt pretinieka servi, kamēr Dimitrovs to nespēja vispār.

Pirmajos geimos abi tenisisti uzvarēja pie savām servēm, taču Gulbis pirmo reizi pretinieka servi lauza jau trešajā geimā, bet pēc tam panāca jau 3-1 sev par labu. Turpinājumā Gulbis ar Dimitrovu spēkojās līdzīgi, nevienam vairs nelaužot pretinieka servi.

Līdz ar to Gulbim izdevās pirmo setu uzvarēt ar 6-4.

Otrā seta ceturtajā geimā Dimitrovs pie Gulbja serves uzvarēja trīs izspēlēs pēc kārtas, tiekot pie trim breikbumbām. Taču viņš nevienu no tā neprata izmantot, bet latvietis atspēlējās un panāca 2-2. Turpmākajos geimos nevienam tenisistam nesekmējās ar pretinieka serves laušanu, lai gan desmitajā geimā bulgārs tika pie setbumbas, taču viņš to neizmantoja.

Līdz ar to otrais sets bija jāturpina taibreikā, kurā pārliecinoši labāks bija Gulbis, pieveicot pretinieku ar 7:3.

Gulbis ATP rangā pašlaik ieņem 24.vietu, bet Dimitrovs, kurš ir par trim gadiem jaunāks, pašlaik atrodas 19.pozīcijā un sacensībās bija izlikts ar astoto numuru. Bulgāra ieņemtā vieta ATP rangā ir viņa karjeras rekords.

Abiem tenisistiem šī bija pirmā tikšanās reize.

Aizvadītajā pirmās kārtas mačā otrdienas vakarā Dimitrovs, kurš pagājušajā mēnesī sasniedza Austrālijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālu, ar 6-2, 1-6, 6-4 uzvarēja Dmitriju Tursunovu no Krievijas.

Tikmēr Gulbis pirmajā kārtā otrdien ar 6-4, 7-6 (7:4) uzvarēja Denisu Istominu no Uzbekistānas, kurš ATP rangā atrodas 41.pozīcijā.

Par pirmās kārtas pārvarēšanu Gulbis ticis pie 90 ATP ranga punktiem.

Ceturtdaļfinālā Gulbis tiksies ar pirmo numuru izlikto argentīnieti Huanu Martinu del Potro vai Polu-Anrī Matjē no Francijas, kurš veiksmīgi pārvarēja šī turnīra kvalifikācijas sacensības.

Latvietis šajā turnīrā startē otro reizi. Pērn viņš pēc kvalifikācijas pārvarēšanas tika līdz otrajai kārtai.

Šis Gulbim ir trešais turnīrs šogad un pirmais kopš Austrālijas atklātā čempionāta, kad viņš janvāra vidū izstājās otrajā kārtā. Janvāra beigās un decembra sākumā risinājās Deivisa kausa cīņas, bet Gulbis nepiedalījās Latvijas izlases duelī pret Slovākiju. Eiropas-Āfrikas zonas pirmās grupas mačā Latvijas izlase zaudēja ar 0-5 un turpinājumā spēkosies par vietas saglabāšanu šajā grupā.

Pēc Roterdamas turnīra Gulbis plāno startēt vēl četrās sacensībās pēc kārtas - Marseļā un Akapulko, kam sekos "Masters" sērijas turnīri Indianvelsā un Maiami.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!