Foto: AFP/Scanpix

Sanktpēterburgas tenisa turnīra finālā sestdien iekļuva Ernests Gulbis, kurš divos setos pieveica poli Mihalu Pšišezniju.

84 minūšu ilgajā cīņā Gulbis bija pārāks ar 6-3, 6-3. Tagad svētdien finālā Gulbis tiksies ar spāni Giljermo Garsiju-Lopesu vai portugāli Žao Souzu. Gulbis ir vienīgais no izsētajiem tenisistiem, kurš šajā turnīrā tika līdz pusfinālam.

Gulbis ceturto reizi karjerā spēlēs kāda ATP turnīra finālā, un līdz šim viņš ne reizi finālos nav zaudējis. Latvijas tenisists karjeras laikā 2010. un 2013.gados uzvarēja Delrejbīčas turnīrā, bet 2011.gadā triumfēja Losandželosas turnīrā. Visi šie turnīri, tāpat kā Sanktpēterburgas turnīrs, risinājušies uz cietā seguma.

Gulbis pasaules rangā atrodas 36.vietā, bet polis - 112.vietā. Pirms šīs spēles abi tenisisti turnīros savā starpā bija tikušies divas reizes, bet vēl divas reizes ceļi krustojās Deivisa kausa izcīņā. Savstarpējos mačos uzvaras līdz šim bija dalītas uz pusēm.

Pirmajā setā līdz astotajam geimam ritēja līdzīga cīņa, bet tad Gulbis lauza pretinieka servi un tad paņēma savu servi, uzvarot pirmajā setā. Otrajā setā jau sākumā Gulbis paņēma pretinieka servi un tad vēlreiz lauza Pšišeznija servi pēdējā geimā.

Par iekļūšanu Sanktpēterburgas tenisa turnīra finālā Gulbis nopelnījis 150 punktus pasaules ranga ieskaitē, kas viņam ļaus nākamnedēļ iekļūt TOP 30.

Portāls "Delfi piedāvāja šīs spēles teksta tiešraidi

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!