Foto: AFP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis piektdien Monreālas "Masters" sērijas turnīra ceturtdaļfinālā ar rezultātu 7-5, 6-7 (7:9), 1-6 piekāpās pasaules ranga līderim Novākam Džokovičam.

Gulbim šajā mačā bija lieliskas iespējas uzvarēt. Viņš otrajā setā bija vadībā ar breiku, bet vēlāk taibreikā latvietis nerealizēja divas mačbumbas, no kurām viena bija pie viņa serves.

Spēles sākumā abi tenisisti pārliecinoši darbojās pie savām servēm, bet piektajā geimā Džokovičs pamanījās Gulbi atstāt "sausā". Nākamajā geimā Gulbim vajadzēja atspēlēties no 0:30, kas viņam izdevās, tomēr turpinājumā pasaules ranga līderis ieguva breikbumbu un to realizēja. Uzreiz pēc tam Gulbim izdevās atspēlēties - viņš ieguva divkāršo breikbumbu un ar otro piegājienu lauza pretinieka servi. Pēc tam tenisisti savas serves nosargāja, tomēr Gulbim punkti nāca smagāk. 11.geimā Gulbim vēlreiz izdevām panākt divas breika iesējas un otrajā piegājienā garā izspēlē latvietis izvirzījās vadībā. Ar "sauso" serves geimu Latvijas tenisists noslēdza pirmo setu – 7-5.

Otrā seta ievadā tenisisti spēkojās līdzīgi, bet piektajā geimā Gulbis pie pretinieka serves panāca 40:0. Viņš izmantoja otro breikbumbu, pārņemot vadību spēlē. Džokovičs ar šādu lietu pavērsienu nebija mierā, viņš Gulbja serves geimā panāca 40:30 un latvietis nelaikā pieļāva dubultkļūdu (3-3). Vēlāk astotajā un desmitajā geimā Gulbim nācās atspēlēt Džokoviča breikbumbas, kas arī izdevās. Abi tenisisti demonstrēja skaistu spēli, un cīņa nonāca līdz taibreikam. Jau pašā sākumā Gulbis izmantoja minibreiku, panākot 3:0, taču serbs spēja izlīdzināt rezultātu. Gulbis guva nākamo punktu, bet vēlāk Džokovičs kļūdījās (5:4). Gulbis pie savas serves ieguva divas mačbumbas, taču Džokovičs svarīgajā brīdī vēlreiz izlīdzināja rezultātu – 6:6. Dramatiskā cīņā Serbijas sportists tomēr izglābās un panāca trešo setu.

Trešais sets Gulbim sākās ļoti neveiksmīgi, jo Džokovičs ieguva divas breikbumbas, izmantojot pirmo. Tad sportisti guva punktus pie savām servēm, bet piektajā geimā Džokovičs vēlreiz nobreikoja latvieti. Gulbis zaudēja ticību par uzvaru, un viņš trešo reizi geimā zaudēja savu servi un piekāpās visā mačā.

Šī abiem tenisistiem bija septītā tikšanās reize. Gulbim Džokoviču izdevies uzvarēt tikai vienu reizi.

Līdz ar to Gulbis noslēdza savu šīs sezonas veiksmīgāko turnīru ar izcīnītiem 205 ATP ranga punktiem. Kā zināms, Gulbis turnīru sāka no kvalifikācijas kārtas un Monreālā kopā izcīnīja piecas uzvaras.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!