Foto: AFP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis sestdien nespēja iekļūt Barselonas "ATP World Tour 500" sērijas turnīra finālā, piedzīvojot zaudējumu pusfinālā.

Pusfināla spēlē nepilnas pusotras stundas laikā Gulbis ar 2-6, 4-6 piekāpās japānim Kei Nišikori, kurš turnīrā izlikts ar ceturto numuru un pasaules rangā ieņem 17.vietu. Gulbis turnīrā bija izlikts ar devīto numuru, bet pasaules rangā ieņem 23.vietu.

Pirmajā setā pirmajos četros geimos tenisisti uzvarēja savas serves, bet tad Nišikori uzvarēja četros geimos pēc kārtas, un 25 minūšu laikā pabeidza pirmo setu. Otrajā setā Gulbis izrādīja jau sīvāku pretestību, lai gan visa mača laikā tā arī ne reizi netika pie breikbumbas. Otrajā setā pēc piektā geima Gulbis paprasīja medicīnisko pārtraukumu, jo viņam bija problēmas ar kreiso kāju. Turpinājumā tas lielas problēmas gan nesagādāja, taču devītajā geimā Gulbis zaudēja servi, kas bija izšķirošs brīdis otrajā setā. Nākamajā geimā Gulbis atspēlēja dubulto mačbumbu, taču spēka, lai salauztu pretinieka servi, pietrūka.

Ceturtdaļfināla spēlē Gulbis ar 6-1, 6-4 pieveica Krieviju pārstāvošo Teimurazu Gabašvili. Līdz ar iekļūšanu pusfinālā Gulbis nopelnījis 180 ieskaites punktus un nākamnedēļ atgriezīsies ATP pasaules ranga TOP 20.

Portāls "Delfi" piedāvāja pusfināla spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!