Foto: AFP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis arī šonedēļ ATP pasaules rangā saglabājis 24.pozīciju un tieši tajā, visticamāk, arī noslēgs gadu.

Pērno gadu latvietis pabeidza vien 139.vietā, bet 12 mēnešu laikā veica iespaidīgu kāpumu. Tieši 24.vietā Gulbis pabeidza arī 2010.gadu, bet citas reizes nav spējis sezonas beigās atrasties pirmajā piecdesmitniekā.

Gada laikā Gulbis ieguva divus titulus un uzvarēja 37 no 55 ATP sērijas mačiem, kuros piedalījās.

Pasaules ranga pirmajā vietā gadu trešo reizi karjerā noslēdza spānis Rafaels Nadals, kuram seko serbs Novāks Džokovičs un vēl viens spānis Davids Ferrers, kurš tikai par desmit punktiem apsteidz sezonas beigas traumas dēļ izlaidušo britu Endiju Mareju. Savukārt piektais ATP rangā pašlaik ir argentīnietis Huans Martins del Potro.

Karjeras laikā 17 "Grand Slam" titulus ieguvušais Rodžers Federers, kurš šosezon spēja uzvarēt tikai vienā turnīrā, gadu noslēdza sestajā vietā, kas ir viņa sliktākais rādītājs kopš 2002.gada sezonas, kad arī šveicietis finišēja tieši sestais. Savukārt septītajā vietā pašlaik atrodas čehs Tomāšs Berdihs, kurš pagājušajā nedēļā otro gadu pēc kārtas ieguva Deivisa kausu.

Astotais ATP rangā pašreiz ir šveicietis Staņislass Vavrinka, kuram seko francūži Rišārs Gaskē un Žo Vilfrīds Tsonga.

No citiem Latvijas tenisistiem rangā 20 pozīcijas zaudējis Andis Juška, kurš ieņem 495.vietu, bet Miķelis Lībietis atkritis par četrām pozīcijām un atrodas 696.vietā. Tikmēr Mārtiņš Podžus ieguvis 11 vietas un ieņem 725.pozīciju.

Mārtiņa Podžus dvīņubrālis Jānis ir 1119.labākais tenisists pasaulē, Deivids Jukša atrodas 1400.pozīcijā, bet 30 gadus vecais Mārcis Garuts atrodams 1476.ailītē.

Dubultspēļu rangā no Latvijas tenisistiem visaugstāko pozīciju ieņem Juška, kurš atkritis par četrām pozīcijām un ir 569.vietā.

Gulbis un Lībietis dubultspēļu rangā atkrituši par vienu pozīciju, ieņemot 781. un 783.vietu, Oskars Vaskis pakāpies par sešām vietām uz 1087.pozīciju, savukārt kritienu par septiņām vietām piedzīvojis M.Podžus, kurš atrodas 1345.pozīcijā.

Vēl Krišjānis Stabiņš ieņem 1575.pozīciju, Jukša atrodas 1712.vietā, bet J.Podžus atrodams 1743.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!