Foto: AP/Scanpix
Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis jaunākajā ATP vienspēļu rangā, kas publicēts pirmdien, saglabājis iepriekš ieņemto 20.vietu.

Latvietis aprīļa izskaņā piedalījās Barselonas "ATP World Tour 500" sērijas turnīrā, kur viņam izdevās sasniegt pusfinālu, kas pagājušās nedēļas ATP rangā sportistam ļāva atgriezties starp 20 pasaulē labākajiem tenisistiem, bet šonedēļ Gulbis vietu saglabājis nemainīgu.

Februāra beigās latvietis pirmoreiz karjerā pakāpās līdz ATP ranga 18.vietai, tomēr jau nākamajā nedēļā izkrita no labāko divdesmitnieka. Tikmēr ATP čempionu rangā, kurā tiek skaitīti tikai šogad izcīnītie punkti ATP turnīros, Gulbis pašlaik atrodams 13.vietā.

No citiem Latvijas tenisistiem rangā Andis Juška zaudējis trīs pozīcijas un tagad ieņem 667.vietu.

Lielisku kāpumu rangā piedzīvojis Mārtiņš Podžus, kurš pakāpies par 46 vietām, kas ļauj ieņem 689.pozīciju, bet Miķelis Lībietis zaudējis piecas vietas un ieņem 721.pozīciju. Tikmēr Jānis Podžus pakāpies par 15 vietām un šobrīd ieņem 872.pozīciju.

Deivids Jukša joprojām rangā saglabājis 1460.vietu, bet Mārcis Garuts atkāpies par vienu pozīciju uz 1513.vietu. Tikmēr vienspēļu rangā iepriekšējā nedēļā debitējušais Artūrs Lazdiņš zaudējis 49 pozīcijas un tagad ir 2,143.

Ranga pirmajā desmitniekā izmaiņas nav notikušas.

Līderis kopš pagājušā gada oktobra sākuma ir spānis Rafaels Nadals, bet viņam nemainīgi seko serbs Novāks Džokovičs. Trešais ir Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētājs Staņislass Vavrinka no Šveices.

Ceturto vietu joprojām ieņem 17 "Grand Slam" titulus ieguvušais šveicietis Rodžers Federers, kuram seko spānis Davids Ferrers, bet sestais ir čehs Tomāšs Berdihs. Septīto pozīciju joprojām ieņem argentīnietis Huans Martins del Potro, liekot britam Endijam Marejam joprojām ieņemt vien astoto vietu. Tik zemu rangā Marejs nebija atradies kopš 2008.gada.

Devīto vietu saglabājis Kanādas pārstāvis Milošs Raoničs, bet pirmo desmitnieku noslēdz amerikānis Džons Isners.

Tikmēr dubultspēļu rangā no Latvijas tenisistiem visaugstāko pozīciju ieņem Gulbis, kurš atguvis divas pozīcijas un atrodas 440.vietā. Valsts otrais dubultspēļu numurs ir Lībietis, kurš saglabājis 804.pozīciju.

A.Juška pakāpies par sešām pozīcijām un ieņem 978.vietu, bet vienu pozīciju atguvis arī M.Podžus, kurš tagad ir 1094. Oskars Vaskis saglabājis 1135.pozīciju, bet J.Podžus atkāpies par 11 pozīcijām un ieņem 1266.vietu.

D.Jukša dubultspēļu rangā ieņem 1398.pozīciju, Krišjānis Stabiņš ieņem 1621.vietu, bet nesen rangā iekļuvušais Artūrs Lazdiņš atrodas 1699.vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!