Foto: AFP/Scanpix

Latviešu labākais tenisists Ernests Gulbis šajā gadā vēl nav guvis nevienu uzvaru un nespēj uzvarēt jau septiņos mačos pēc kārtas. Neveiksmju posms licis Gulbim nonākt starp sezonas sākuma antilīderiem profesionālā tenisa tūrē.

Gulbis ir līderis dubultkļūdu ziņā vienā spēlē (vidēji 6,4). Latvietis ir antilīderis arī citā rādītājā starp pasaules ranga 80 labākajiem tenisistiem – viņš uzvarējis tikai 68% serves geimu (pagājušajā gadā 85%).

Diemžēl, Gulbi nevar atrast starp 50 labākajiem pirmās serves izpildītājiem. Viņa vārds nav arī starp labākajiem uzvarēto pirmo servju jomā, arī otrās serves šosezon nav viņa "spēcīgākais" ierocis.

Pagaidām vienīgais, ar ko daudz maz Gulbis šajā sezonā izceļas, ir netveramās serves. Lai gan viņš aizvadījis tikai piecus mačus, viņa kontā ir 55 "eisi" (jeb vidēji 11 "eisi" spēlē). Pagājušajā gadā viņam šis rādītājs bija nepilni 10%.

Tomēr "eisu" ziņā Gulbis atpaliek no vadošajiem tenisistiem šajā sezonā. Džons Isners vidēji spēlē izpilda 22,8 netveramas serves, Ivo Karlovičs – 22,4 netveramas serves, bet Niks Kirgioss – 20,5.

Neveiksmīgais sezonas sākums gan būtiski pagaidām neietekmē Gulbja vietu ATP pasaules rangā. Šobrīd latvietis ieņem 15.vietu, un, visticamāk, līdz maijam viņš saglabās vietu starp 20 labākajiem. Šonedēļ risinās Deivisa kausa spēles, kurās Gulbis nepiedalās, bet nākamnedēļ viņam plānots spēlēt Indianvelsas "Masters" turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!