Foto: EPA/LETA
Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis svētdien nepabeidza Francijas atklātā čempionāta pirmās kārtas spēli ar francūzi Žiljēnu Beneto. Trešā seta sākumā Gulbis izstājās traumas dēļ.

Pirmajā setā 48 minūšu ilgā ciņā Gulbis zaudēja ar 4-6, bet otrajā Gulbis piekāpās ar 2-6. Otrā seta vidū Gulbis guva labās kājas muskuļa traumu, kādēļ divreiz viņam tika sniegta medicīniskā palīdzība. Trešā seta sākumā pēc pirmā geima Gulbis nolēma spēli neturpināt, tādējādi izstājoties no turnīra.

Gulbis ļoti neveiksmīgi uzsāka maču. Pirmajā geimā Beneto bija trīskāršā "breikbumba", divas Gulbis atspēlēja, bet nākamajā izspēlē kļūdījās un francūzis lauza Gulbja servi. Otrajā geimā Beneto bez problēmām uzvarēja savu servi, bet trešajā geimā, pateicoties labi izpildītām servēm, Gulbim beidzot izdevās gūt pirmo punktu: 1-2.

Pirmajos geimos Gulbim negāja "spēle no rokas". Latvijas tenisistam nesanāca saīsinātie sitieni, pirmajai servei bija zems precizitātes procents, bet ilgajās izspēlēs pārliecinošāks bija francūzis.

Ceturtajā geimā Gulbim beidzot izdevās atrast savu spēli, viņš uzvarēja pirmajās trijās izspēlēs un ieguva trīskāršo "breikbumbu". Divas francūzis atspēlēja, bet trešajā izspēlē ulbim sanāca labs sitiens pa līniju, un rezultāts kļuva līdzīgs 2-2. Piekto geimu Gulbis pārliecinoši uzvarēja, beidzot izvirzoties vadībā ar 3-2. Nākamajā geimā Gulbis neizmantoja iespēju lauzt pretinieka servi, bet septītajā geimā Beneto savu izdevību garām nelaida – francūzis vēlreiz paņēma Gulbja servi un atguva vadību 4-3. Līdz seta galotnei Gulbim bija izdevības izlīdzināt rezultātu, taču tās netika realizētas dēļ paša pieļautām kļūdām. Desmitajā geimā Beneto padevās labas izspēles, turklāt Gulbis turpināja kļūdīties, un francūzis uzvarēja pirmo setu ar 6-4.

Gulbis otro setu iesāka ar uzvarētu savu servi, taču notikumus laukumā acīmredzami diktēja francūzis, kuram izdevās praktiski viss. Francūzis lauza Gulbja servi, bet, kā vēlāk izrādījās, mača likteni izšķīra epizode ceturtajā geimā. Vienā no izspēlēm Gulbis sasatiepa labās kājas cirksni un pēc zaudēta geima pieprasīja medicīnisko pārtraukumu.

Gulbis atgriezās kortā, turpināja cīnīties, taču viņš spēlēja piesardzīgi un acīmredzami baidījās no asām kustībām. Beneto vēlreiz lauza Gulbja servi, bet Latvijas tenisists spēlēja nedroši un nestabili, turklāt viņam vēlreiz tika sniegat medicīniskā palīdzība. Pēc tam Beneto uzvarēja otro setu ar 6-2, bet trešā seta pirmā geima beigās Gulbis pēc neveiksmīgas izspēles pie tīkla nedaudz atkal pastiepa labās kājas cirksni un nolēma neturpināt spēli.

ATP pasaules rangā Gulbis šobrīd ieņem 27.vietu, bet Beneto – 39.vietu. Gulbis ar Beneto līdz šim augstākā līmeņa tenisa turnīros savā starpā nav tikušies.

Gulbis turnīrā ir izlikts ar 23.numur. Šī ir pirmā reize, kad Gulbis ir starp izsētajiem tenisistiem "Grand Slam" turnīros, taču šoreiz izloze Gulbim nav bijusi sevišķi labvēlīga.

Otrajā kārtā šī Beneto tiksies ar ukraini Serhiju Stahovski vai Leonardo Maijeru no Argentīnas.

Pagājušajā gadā Gulbis "French open" pirmajā kārtā ar 7-6 (7:1), 6-1, 3-6, 6-1 pieveica amerikāni Semu Kveriju, bet otrajā kārtā ar 7-6 (7-4), 6-7 (7:5), 3-6, 2-6 zaudēja spānim Nikolasam Almagro.

Savukārt Beneto pagājušā gadā pirmajā kārtā jau tikās ar savu tautieti Žo Vilfrīdu Tsongu, kuram piekāpās ar 4-6, 6-3, 3-6, 4-6. Līdz šim veiksmīgākais sniegums "Roland Garros" kortos francūzim ir iekļūšana 2006.gada turnīra ceturtdaļfinālā, kur ar 2-6, 2-6, 3-6 viņš zaudēja Ivanam Ļubičičam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!