Foto: EPA/LETA
Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis trešdien pārvarēja Madrides "ATP World Tour Masters" sērijas turnīra otro kārtu, nepilnu divu stundu ilgā cīņā ar 7-6 (7:2), 6-4 pieveicot Krievijas pārstāvi, sacensību desmito numuru Mihailu Južniju.

Spēles sākums izvērtās līdzvērtīgs un nevienam tenisistam neizdevās iegūt iniciatīvu. Pirmā labā izdevība bija Gulbim astotajā geimā, taču Južnijs paglābās no grūtas situācijas un uzvarēja savu servi. 11.geimā Krievijas tenisistam bija pirmais 'breikpunkts", Gulbis atspēlējās un uzvarēja savu servi, bet nākamajā geimā Latvijas tenisists darbojās pārliecinošāk. Pēc Južnija dubultkļūdas Gulbis bija vadībā ar 30-0, tad ar lielisku saīsinātu sitienu panāca 40-15, taču pats pieļāva pāris kļūdas, ļaujot Južnijam uzvarēt geimā un izlīdzināt rezultātu 6-6.

"Tie break" izspēlē jau pārliecinoši labāks bija Gulbis. Ar lieliskām izspēlēm Gulbis piespieda Južniju kļūdīties, pāris reizes krievu tenisists pats kļūdījās, un Gulbis panāca 6:0. Divas "setbumbas" Južnijs gan atspēlēja, taču tad Krievijas tenisists bumbiņu iesita tīklā, tādējādi Gulbis uzvarēja pirmo setu ar 7-6 (7:2).

Otrajā setā izšķirošie brīži bija sākumā. Pirmajos četros geimos tenisisti bez lielām problēmām uzvarēja savas serves, bet piektajā geimā Gulbis, kārtējo reizi veicot vairākas lieliskas izspēles, atstāja "sausā" Južniju un lauza krievu tenisista servi. Turpinājumā Gulbis neatļāvās vaļības, krievu tenisistam arī neizdevās lauzt spēles gaitu, un Gulbis guva uzvaru setā un arī visā mačā.

Gulbis ar Krievijas tenisistu līdz šim augstākā līmeņa turnīros bija ticies vienu reizi – 2007.gadā Maskavā, Kremļa kausa sacensībās Gulbis zaudēja ar 3-6, 2-6. ATP pasaules rangā šobrīd Gulbis ieņem 34.vietu, bet Južnijs atrodas 13.pozīcijā.

Madrides "Masters" pirmās kārtas spēlē Gulbis otrdien ar 7-5, 6-1 pieveica spāni Alvertu Montanjesu, bet Južnijs trīs setu cīņā ar 2-6, 6-3, 6-1 pārspēja slovāku Lukašu Lačko.

Par iekļūšanu trešajā kārtā Gulbis ir nopelnījis 90 punktus ATP ranga ieskaitē un nākamnedēļ rangā sasniegs jaunu karjeras rekordu, kā arī, visticamāk, nodrošinās sev iekļūšanu starp izsētajiem tenisistiem "French Open".

Tagad Gulbis trešajā kārtā tiksies ar spāni Felisiano Lopesu, kuram trešdien otrās kārtas spēlē bija plānots spēkoties ar turnīra piekto numuru amerikāni Endiju Rodiku. Tomēr Rodiks slimības dēļ savu dalību atsauca, viņa vietu ieņēma Oskars Ernandess, kuru Lopess pieveica ar 6-1, 6-2.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!