Foto: AFP/Scanpix
Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis trešdien piedzīvoja zaudējumu Francijas atklātā tenisa čempionāta otrās kārtas spēlē, un tas nozīmē, ka viņš ATP pasaules rangā piedzīvos pamatīgu kritumu.

Ar 24.numuru izliktais Gulbis otrās kārtas mačā trešdien ar 3-6, 6-3, 5-7, 3-6 piekāpās mājiniekam Nikolā Maī, kurš pasaules rangā ir 116.vietā.

Šajā turnīrā Gulbis aizstāvēja tikai 45 no pagājušajā gadā iegūtajiem 720 punktiem. Tas viņu ATP rangā atmetīs uz devīto desmitu.

Gulbis pēc veiksmīga spēles sākuma, kurā jau pirmajā geimā "lauza" pretinieka servi, izvirzījās vadībā ar 2-0, tomēr turpinājumā viņš pazaudēja spēles pavedienu un pirmo setu zaudēja ar 3-6. Otro setu Gulbis iesāka lēnīgi, tomēr viņš spēja nosargāt savu servi un astotajā geimā "nobreikoja" pretinieku. Tas ļāva uzvarēt otro setu.

Trešais sets sākās ar 20 minūšu ilgu geimu, kurā Gulbim bija daudz iespēju apspēlēt francūzi pie viņa serves. Viņam tās izmantot neizdevās. Smaga spēkošanās ritēja arī turpinājumā, abi apmainījās ar uzvarētiem pretinieku serves geimiem, bet noslēgumā Maī nospēlēja labāk, 12.geimā vēlreiz "laužot" Gulbja servi.

Pēdējā setā Gulbis ātri zaudēja savas serves geimu, bet turpinājumā tā arī neatspēlējās.

Pirmās kārtas mačā svētdien Gulbis ar 6-4, 6-4, 7-6 (7:3) uzvarēja Nīderlandes sportistu Igoru Sijslingu.

Gulbim šī sezona aizrit ļoti neveiksmīgi. Viņš līdz šim uzvarējis tikai trijās no 16 aizvadītajām spēlēm.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kur var aplūkot detalizētu mača aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!