Foto: F64
Latvijas tenisa izlase pēc valsts labākā tenisista Ernesta Gulbja uzvaras nodrošinājusi iespēju nākamgad spēlēt Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā.

Gulbja pretinieks svētdien bija Juho Pauku, kurš šobrīd ATP rangā atrodas 1182.vietā, un latvietim izdevās pretinieku uzvarēt ar 6-3, 6-4, 6-4.

Latvijas izlase Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā līdz šim spējusi iekļūt vien divas reizes - 2008. un 2010.gadā.

Pirmajā mača setā Gulbis parādīja savu pārspēku, taču bieži kļūdījās arī pretinieks, ko latvietis izmantoja, pāris reizes laužot pretinieka servi un uzvarot pirmajā setā ar 6-3.

Otrajā setā Pauku jau spēlēja aktīvāk, taču tik un tā bija manāms Gulbja pārspēks, kurā latvietis uzvarēja ar 6-4, reizi laužot soma servi.

Savukārt trešajā setā soms pirmo reizi izmantoja breikbumbu, panākot 2-2. Ceturtajā geimā soms ieguva vēl vienu breikbumbu, tomēr Gulbis ne tikai atspēlēja, bet nākamajā geimā otro reizi setā pats lauza pretinieka servi. Turpinājumā pasaules 36.vietas īpašnieks Gulbis nodemonstrēja savu pārākumu, panākot uzvaru arī visā setā ar 6-4, nodrošinot Latvijai vietu Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā.

Zīmīgi, ka Pauko sākumā nemaz nebija Somijas izlases sastāvā dalībai šim Deivisa kausa mačam - sportists ieradās traumu guvušā Jarko Nieminena vietā.

Tikmēr noslēdzošajā piektajā mačā, kas neko vairs neizšķīra, Mārtiņš Podžus ar rezultātu 4-6, 4-6 atzina Herko Polanena pārākumu, kurš šobrīd ATP rangā atrodas 737.vietā.

Vērts atzīmēt, ka Podžus šobrīd ATP rangā ieņem 741.vietu.

Kā ziņots, piektdienas pirmajā vienspēlē Lībietis ar 4-6, 6-4, 3-6, 4-6 zaudēja M.Kontinenam. Savukārt dienas otrajā vienspēlē Gulbis ar 6-2, 6-4, 6-1 uzvarēja Polanenu. Pēc tam sestdien dubultspēlē Gulbis un Lībietis ar rezultātu 6-2, 7-6 (7:2), 6-3 uzvarēja brāļus Miki un Henri Kontinenus.

Šīgada pirmajā Eiropas-Āfrikas zonas otrās grupas duelī Latvija ar 3-0 izbraukumā pieveica Tunisiju, bet otrajā cīņā ar 3-2 izbraukumā pārspēja Monako.

Savukārt Somijas izlase ar 3-2 izcīnīja uzvaru pret Bulgāriju un Īriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!