Latvijas jaunā tenisiste Aļona Ostapenko piektdien nesasniedza Zviedrijā notiekošā Īstades ITF 25 000 sērijas turnīra vienspēļu sacensību finālu.

Pasaules ranga 481.vietas īpašniece Ostapenko pusfināla mačā ar rezultātu 2-6, 4-6 piekāpās polietei Sandrai Zaņevskai, kura WTA rangā ieņem 293.vietu un turnīrā izlikta ar septīto numuru.

Pusfināla sasniegšana Latvijas sportistei deva 19 WTA ranga punktus - tik daudz viena turnīra laikā viņa nopelnīja pirmoreiz karjerā.

Jau vēstīts, ka Ostapenko iepriekš veiksmīgi pārvarēja šī turnīra kvalifikācijas sacensības, pēc tam pirmajā kārtā ar 6-7 (10:12), 6-1, 6-0 apspēlēja Itālijas tenisisti Alisi Balduči, kura WTA rangā šobrīd ieņem 371.pozīciju, bet otrajā kārtā ar 6-0, 6-2 sagrāva beļģieti Isalīni Bonaventuru, kura pasaules rangā ieņem 265.vietu un sacensībās bija izlikta ar piekto numuru.

Savukārt ceturtdaļfinālā Latvijas spēlētāja ar 6-3, 7-5 uzvarēja Ulriki Eikeri no Norvēģijas, kura ir pasaules 227.rakete un sacensībās bija izlikta ar otro numuru.

Arī maija izskaņā Ostapenko piedalījās ITF 25 000 pamatsacensībās, kas norisinājās Itālijas pilsētā Grado, taču nespēja pārvarēt turnīra otro kārtu. Savukārt pēc tam viņa piedalījās Francijas atklātā čempionāta junioru sacensībās, kur gan vienspēlēs, gan dubultspēlēs zaudēja jau pirmajā kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!