Maiami "Premier" sērijas tenisa turnīra finālā ceturtdien iekļuva baltkrieviete Viktorija Azarenka un Serēna Viljamsa no ASV.
Baltkrievijas tenisiste Azarenka, kura šajā turnīrā izlikta ar 11.numuru, pusfinālā ar 6-3, 2-6, 7-5 pieveica ar astoto numuru izsēto krievieti Svetlanu Kuzņecovu. Savukārt turnīra galvenā favorīte Serēna Viljamsa citā duelī ar 6-4, 3-6, 6-3 pieveica savu vecāko māsu Venusu.

"Ir patīkami sajust, ka viss ieguldītais darbs atmaksājas," pēc uzvaras teica baltkrieviete. "Es vēlējos tikai izspēlēt katru punktu no sākuma līdz beigām."

Spēle pret Serēnu Viljamsu 19 gadus vecajai Azarenkai būs pirmais "Premier" sērijas turnīra fināls. Šogad baltkrieviete triumfējusi Brisbenas un Memfisas WTA "International" sērijas turnīros.

Azarenka ir dzimusi Minskā, taču, pateicoties Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Čikāgas "Blackhawks" krievu vārtsargam Nikolajam Habibuļinam, pārbraukusi dzīvot uz ASV pilsētu Skotsdeilu, Arizonas štatā. Habibuļina sieva ir Viktorijas Azarenkas mātes draudzene.

"Viņi ir nozīmīga manas dzīves un karjeras sastāvdaļa," par Habibuļina ģimeni izteicās Azarenka. "Sākumā viņi man nedaudz palīdzēja arī finansiāli un visādi citādi. Pat tagad viņi man sniedz visu nepieciešamo. Dzīvoju kopā ar viņiem Arizonā, un Nikolajs man ir kā padomdevējs."

Savukārt Serēna Viljamsa var kļūt par pirmo tenisisti, kurai izdevies sešas reizes uzvarēt Maiami prestižākajā turnīrā. Finālspēle notiks sestdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!