Foto: F64
Latviešu tenisists Mārtiņš Podžus ceturtdien pārvarēja Vācijas pilsētā Leimenē notiekošā "Future" sērijas turnīra vienspēļu sacensību otro kārtu, sasniedzot ceturtdaļfinālu.

Latvijas trešā rakete M.Podžus, kurš ATP rangā ieņem 745.vietu, aizvadītajā spēlē ar 6-4, 6-1 uzvarēja kvalifikācijas sacensības pārvarējušo mājinieku Dominiku Madenu, kurš pasaules rangā atrodas 1849.pozīcijā.

Otrās kārtas pārvarēšana latvietim devusi divus ATP ranga punktus, bet viņa nākamais pretinieks būs cits mājinieks Johaness Hērteiss, kurš ir pasaules 934.rakete.

Jau ziņots, ka šī turnīra pirmajā kārtā M.Podžus ar 7-5, 6-3 uzvarēja rumāni Robertu Konstantinoviki, kurš pasaules rangā atrodas 1227.pozīcijā, bet turnīru sāka no kvalifikācijas sacensībām.

Sacensībās startēja arī M.Podžus dvīņubrālis Jānis Podžus, kurš pasaules rangā ieņem 781.pozīciju. Viņš turnīru noslēdzis ar vienu iegūtu ranga punktu, ceturtdien otrās kārtas duelī ar 3-6, 4-6 zaudējot sacensību otrajai raketei Konoram Smitam no ASV, kurš pasaules rangā atrodas 374.vietā.

Pirms tam pirmajā kārtā J.Podžus ar 6-3, 7-6 (7:4) pārspēja kvalifikācijas sacensības pārvarējušo mājinieku Sebastjanu Saču, kurš ir pasaules 1968.rakete.

Brāļi vienā pārī piedalās arī dubultspēļu sacensībās, kur viņi izlikti ar ceturto numuru. Vēlāk ceturtdien viņi pusfinālā spēkosies ar Kevinu Kravjecu un Hannesu Vāgneru no Vācijas, kuriem ticis otrais numurs.

Par pusfināla sasniegšanu latvieši nopelnījuši pa sešiem ATP dubultspēļu ranga punktiem.

Jau vēstīts, ka pirmajā kārtā Latvijas duets bija brīvs, bet otrajā kārtā jeb ceturtdaļfinālā viņi ar 6-3, 6-2 apspēlēja mājiniekus Adrianu Obertu un Paulu Vērneru.

Pagājušajā nedēļā latvieši startēja citā šādas raudzes turnīrā Vācijas pilsētā Ditelbrunnā, kur M.Podžus vienspēlēs tika līdz pusfinālam, J.Podžus zaudēja jau pirmajā kārtā, bet dubultspēlēs viņi sasniedza pusfinālu.

Tieši šo abu tenisistu sniegums Latvijai būs ļoti svarīgs oktobra beigās gaidāmajā Deivisa kausa izcīņas duelī par vietas saglabāšanu Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā ar Zviedriju, jo tajā nevarēs palīdzēt valsts labākais tenisists Ernests Gulbis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!