Foto: EPA/LETA
ATP pasaules tenisa ranga pirmajā vietā pirmdien oficiāli atgriezās spānis Rafaels Nadals, kurš svētdien piekto reizi karjerā triumfēja Francijas atklātajā čempionātā, bet Latvijas tenisists Ernests Gulbis noslīdējis uz 29.vietu.

Gulbis pēc izstāšanās no "French open" pirmajā kārtā zaudējis tikai vienu pozīciju ATP rangā. Visticamāk, ka tuvākajā laikā Gulbis zaudēs vēl dažas pozīcijas, jo nestartēs vairākas nedēļas dēļ "French open" gūtās traumas.

Vēl no Latvijas tenisistiem rangā Andis Juška ieņem 313.vietu, Kārlis Lejnieks – 542.vietu, Adrians Žguns – 588.vietu, Deniss Pavlovs – 931.vietu, bet Oskars Vaskis – 1445.vietu.

Pasaules ranga labāko desmitniekā notikušas vēl dažas izmaiņas. Līdzšinējais pasaules ranga līderis Rodžers Federers noslīdējis uz otro vietu, trešo vietu saglabā Novāks Džokovičs, ceturtais ir Endijs Marejs, bet piektais – Nikolajs Davidenko. Uz astoto vietu noslīdējis Huans Martins del Potro, kuru pēc "French open" apsteiguši Robins Sēderlings un Endijs Rodiks. Devītajā vietā ir Fernando Verdasko, bet labāko desmitnieku noslēdz – Žo Vilfrīds Tsonga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!