Foto: AFP/Scanpix

Francijas atklātā tenisa čempionāta ceturtdaļfinālā pirmdien iekļuva Spānijas tenisisti Rafaels Nadals un Davids Ferrers.

Turnīra galvenais favorīts, ar pirmo numuru izliktais Nadals viegli ar rezultātu 6-1, 6-2, 6-1 uzvarēja serbu Dušanu Lajoviču.

Tikmēr ar piekto numuru izsētais Ferrers ar rezultātu 6-3, 6-3, 6-7 (5:7), 6-1 pārspēja Kevinu Andersonu no Dienvidāfrikas (19.).

Ceturtdaļfinālā Nadals spēkosies ar Ferreru. Abi tenisisti aizvadītajā gadā tikās šī turnīra finālā.

Ceturto reizi karjerā Francijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā iekļuvis arī ar septīto numuru izliktais brits Endijs Marejs, kurš trīs setos ar 6-4, 7-5, 7-6 (7:3) pārspēja Fernando Verdasko no Spānijas, kuram šajā turnīrā bija dots 24.numurs.

Pēc uzvarām pirmajos divos setos Marejs trešajā pamanījās izlaist 4-2 pārsvaru, zaudējot trīs geimus pēc kārtas. Tomēr brits spēja atgūties un novest cīņu taibreikā, kurā viņš bija labāks ar 7:3.

Ceturtdaļfinālā Mareja pretinieks būs ar 23.numuru izliktais francūzis Gaels Monfiss, kurš pirmdien ar 6-0, 6-2, 7-5 salauza spāņa Giljermo Garsijas-Lopesa pretestību.

Arī Monfiss Francijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālu sasniedzis ceturto reizi karjerā.

Atgādinām, ka "French Open" ceturtdaļfinālā iekļuvis arī latvietis Ernests Gulbis (18.), kura pretinieks būs čehs Tomašs Berdihs (6.). Vēl vienā ceturtdaļfinālā spēkosies Milošs Raoničs (8.) un Novāks Džokovičs (2.).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!