Foto: AP/Scanpix

Kei Nišikori kļuvis par pirmo Japānas tenisistu, kurš iekļuvis modernās tenisa ēras "Grand Slam" turnīra pusfinālā.

"US Open" ceturtdaļfināla mačā ar 10.numuru izliktais Nišikori ar rezultātu 3-6, 7-5, 7-6 (9:7), 6-7 (5:7), 6-4 smagā cīņā pārspēja šveicieti Stenu Vavrinku, kurš bija turnīra trešā rakete. Cīņa ilga četras stundas un 15 minūtes.

"Spēles gaitā es ieguvu pārliecīgu, īpaši trešajā setā. Es nezinu, kā es varēju pabeigt spēli, bet esmu ļoti priecīgs. Šis ir mans mīļākais "Grand Slam" turnīrs, un ceru, ka spēšu demonstrēt savu labāko sniegumu nākamajā kārtā," pēc vēsturiskā panākuma sacīja Nišikori.

Tāpat pusfinālu sasniedza Novāks Džokovičs, kurš ir turnīra galvenais favorīts. Viņš četros setos ar 7-6 (7:1), 6-7 (1:7), 6-2, 6-4 pārspēja ar astoto numuru izlikto britu Endiju Mareju.

Tomašs Berdihs un Marins Ciličs, kā arī Gaels Monfiss un Rodžers Federers savos dueļos noskaidros atlikušos pusfinālistus.

Tikmēr dāmu turnīrā pirmo reizi "Grand Slam" pusfinālu sasniegusi Jekaterina Makarova (17.), kura ar 6-4, 6-2 pārspēja aizvadīto divu gadu "US Open" finālisti Viktoriju Azarenku (16.)

Pusfinālu sasniedza arī turnīra mājiniece un galvenā favorīte Serēna Viljamsa, kura ar 6-3, 6-2 pieveica ar 11.numuru izlikto Flaviju Penetu.

Pusfinālā Viljamsa spēkosies ar Makarovu, bet Karolīna Vozņaci tiksies ar ķīnieti Šai Pengu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!