Foto: AP/Scanpix

Latvijas jaunā talantīgā tenisiste Jeļena Ostapenko otrdien ar uzvaru sāka Taškentas turnīru, tādējādi ar panākumu debitējot WTA sacensību pamattunīros.

Taškentas turnīra pirmajā kārtā Ostapenko ar 6-3, 7-5 pieveica pieredzējušo Izraēlas tenisisti Šaharu Pīru, kura savulaik ir uzvarējusi šajās sacensībās. Pīra karjeras laikā ir bijusi pasaules ranga 11.vietā, bet šobrīd atrodas 135.vietā. Savukārt Ostapenko pasaules rangā ieņem vien 407.vietu un dalībai turnīrā no rīkotājiem saņēma "wild card".

Pirmā seta sākumā Ostapenko lauza pretinieces servi, izvirzījās vadībā ar 2-0, bet tad Pīra uzvarēja trīs geimus pēc kārtas. Ostapenko deva "atbildes triecienu" un uzvarēja nākamos četrus geimus, gūstot panākumu pirmajā setā. Otrajā setā sākumā tenisistes atkal apmainījās "laipnībām", uzvarot pretinieču serves geimus. Devītajā geimā Ostapenko lauza Pīras serves geimu, taču nākamajā atkal zaudēja savu servi. Seta izskaņā Ostapenko izdevās vēlreiz paņēma Pīras servi, bet tad uzvarēja savu serves geimu, triumfējot visā mačā.

Par iekļūšanu Taškentas turnīra otrajā kārtā Ostapenko nopelnījusi 30 ieskaites punktus, kas viņai ļaus nākamnedēļ ievērojami pakāpties pasaules rangā. Nākamajā kārtā Ostapenko tiksies ar krievieti Kseniju Pervaku vai Annu Lēnu Frīdsamu, kura izlikta ar septīto numuru. Pervaka pasaules rangā ieņem 136.vietu, bet Frīdsama – 85.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!