Foto: AFP/Scanpix

Zaudējumu savā otrajā spēlē WTA turnīru pamatsacensībās trešdien piedzīvoja Latvijas talantīgā jaunā tenisiste Jeļena Ostapenko, kas tādējādi izstājās no Taškentas turnīra.

Otrās kārtas spēlē Ostapenko pusotras stundas ilgā cīņā ar 2-6, 6-7 (3:7) piekāpās Krievijas sportistei Ksenijai Pervakai, kas pasaules rangā ieņem 136.vietu. Ostapenko, kas dalībai turnīrā saņēma rīkotāju "wild card", pasaules rangā ir vien 407.vietā.

Pirmajā setā Ostapenko jau trešajā geimā zaudēja savu servi, tad vēlreiz zaudēja savu serves geimu, piekāpjoties pirmajā setā "bez variantiem" ar 2-6. Otrajā setā sākumā Ostapenko divas reizes izdevās paņemt pretinieces serves geimu, bet, kā bieži notiek sieviešu tenisā, uzreiz pēc tam zaudēja savus serves geimus. Līdz pat seta izskaņai pretinieces nosargāja savas serves geimus, tādējādi tenisistes aizvadīja "tie break". Seta pēdējā geima sākumā Ostapenko zaudēja savu servi, tad spēja izlīdzināta rezultātu 3:3, bet zaudēja nākamās četras izspēles, līdz ar to piedzīvojot zaudējumu geimā, setā un visā mačā.

Par iekļūšanu Taškentas turnīra otrajā kārtā Ostapenko nopelnījusi 30 ieskaites punktus, kas viņai ļaus nākamnedēļ ievērojami pakāpties pasaules rangā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!