Foto: AP/Scanpix

Latvijas talantīgā tenisiste Aļona Ostapenko sasniegusi Francijas pilsētā Puatjē notiekošā prestižā ITF 100 000 sērijas turnīra dubultspēļu sacensību ceturtdaļfinālu.

Ostapenko pārī ar ukrainieti Anhelinu Kaļiņinu pirmās kārtas mačā ar 6-3, 6-3 uzvarēja francūzieti Viržīniju Razano un Aleksandru Dulgeru no Rumānijas, kuras sacensībās piedalījās ar organizatoru piešķirto ielūgumu jeb "wild card".

Par otrās kārtas jeb ceturtdaļfināla sasniegšanu Latvijas un Ukrainas pāris ticis jau pie 25 WTA dubultspēļu ranga punktiem. Ceturtdaļfinālā viņu pretinieces būs itāliete Džoja Barbjēri un Terēza Smitkova no Čehijas.

Jau vēstīts, ka pirms dažām dienām 17 gadus vecā Ostapenko nespēja pārvarēt šī turnīra vienspēļu sacensību kvalifikāciju, ciešot neveiksmi otrajā kārtā.

Par pirmās kvalifikācijas sacensību kārtas pārvarēšanu Latvijas pārstāve saņēma vienu WTA ranga punktu, bet vienspēļu rangā viņa pašlaik atrodama 306.pozīcijā, kas ir viņas karjeras rekords.

Iepriekš Ostapenko vēl ne reizi nebija piedalījusies ITF 100 000 sērijas turnīrā nedz tā pamatsacensībās, ne arī kvalifikācijas mačos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!