Foto: AFP/Scanpix

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko jaunākajā WTA vienspēļu rangā, kas publicēts pirmdien, piedzīvojusi kritumu par vienu pozīciju un nu ieņem 145.vietu.

Nesen 18.dzimšanas dienu atzīmējusī Ostapenko vairākas nedēļas atradās ranga 152.pozīcijā, kas bija augstākā viņas karjerā, bet iepriekšējā nedēļā sportiste pakāpās par astoņām vietām, pirmo reizi iekļūstot labāko 150 sportistu rangā.

Aizgājušajā nedēļā Ostapenko piedalījās lklijas ITF 50 000 sērijas turnīrā, no kura izstājās otrajā kārtā.

Mēneša beigās Ostapenko debitēs "Grand Slam" pamatturnīrā, jo viņa kā pērnā gada Vimbldonas junioru čempione saņēma speciālo ielūgumu jeb "wild card".

Tikmēr šogad karjeru atsākusī Anastasija Sevastova šonedēļ atkāpusies par divām pozīcijām uz 239.vietu. Kopš karjeras atsākšanas Sevastova sešos ITF vienspēļu turnīros guvusi četrus titulus, bet reizi zaudējusi finālā, tiekot pie 36 panākumiem 40 mačos.

Savukārt 13 pozīcijas WTA rangā zaudējusi pēc operācijas atlabstošā Diāna Marcinkēviča - viņa šonedēļ atrodama 354.vietā.

Tikmēr Latvijas labākā tenisista Ernesta Gulbja pusmāsa Laura Gulbe rangā atkāpusies par trim vietām uz 960.pozīciju, bet 1118.vietu saglabājusi Anastasija Homutova.

Savukārt WTA ranga pirmais desmitnieks palicis bez izmaiņām.

Pirmo vietu pasaules rangā jau ilgstoši ieņem amerikāniete Serēna Viljamsa, kura ir gados vecākā ranga pirmā rakete tā vēsturē un šomēnes uzvarēja Francijas atklātajā čempionātā, bet otrajā vietā viņai seko čehiete Petra Kvitova.

Trešo vietu saglabājusi rumāniete Simona Halepa, bet ceturtajā pozīcijā atrodama krieviete Marija Šarapova, kurai seko dāniete Karolīne Vozņacki. Sestajā vietā atrodas Francijas atklātā čempionāta fināliste čehiete Lūcija Šafāržova, apsteidzot serbieti Anu Ivanoviču. Astotā ir krieviete Jekaterina Makarova, bet pirmo desmitnieku noslēdz Karla Suaresa Navarro no Spānijas un vāciete Angelika Kerbere.

Tikmēr dubultspēļu rangā Marcinkēviča atguvusi vienu vietu un ieņem 323.pozīciju, bet Ostapenko pakāpusies par divām pozīcijām un nu atrodama 325.vietā. Līga Dekmeijere, kura pirms neilga laika atgriezās sacensību apritē, atkāpusies par trim vietām uz 404.pozīciju, bet Sevastovazaudējusi sešas vietas un ir 715.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!