Foto: AFP/Scanpix

Polijas tenisiste Agņeška Radvaņska svētdien triumfēja sieviešu tenisa sezonas noslēguma turnīrā WTA "Finals", gūstot lielāko panākumu savā karjerā.

Finālā Radvaņska ar 6-2, 4-6, 6-3 pārspēja divkārtējo Vimbldonas sacensību čempioni Petru Kvitovu no Čehijas.

Pēc droši uzvarēta pirmā seta, otrajā Radvaņska nenoturēja breika pārsvaru. Trešais sets bija ļoti saspringts un tenisistes sešas reizes lauza viena otras servi, bet Radvaņska spēja svinēt grūtu panākumu.

Paredzams, ka nākamajā nedēļā abas tenisistes WTA rangā apmainīsies vietām, Radvaņskai pakāpjoties uz piekto pozīciju.

Kaut Radvaņska karjeras laikā spējusi pakāpties pat uz otro vietu, viņa nekad nav uzvarējusi "Grand Slam" turnīros un līdz šim ar lieliem tituliem nebija izcēlusies.

Pēc mača Radvaņska ar asarām acīs atzina, ka šī ir lielākā diena viņas mūžā.

Apakšgrupu turnīrā Radvaņska piedzīvoja divus zaudējumus trijos mačos, tomēr sasniedza pusfinālu, kurā spēja pieveikt spānieti Garvinji Mugurusu.

Ja Radvaņskai sezona ar šo maču ir noslēgusies, Kvitovai vēl gaidāma dalība Federāciju kausa finālā, kurā Čehija uzņems Krieviju. Zīmīgi, ka šo sacensību ģenerālmēģinājumā sestdien Kvitova pusfinālā pārspēja vadošo Krievijas tenisisti Mariju Šarapovu.

Kvitova sezonas noslēguma turnīrā spējusi uzvarēt 2011.gadā.

Sezonas noslēguma turnīrā vienspēļu sacensībās nepiedalījās seškārtējā šo sacensību čempione un pēdējo trīs turnīru uzvarētāja pasaules pirmā rakete Serēna Viljamsa, kura vēlas atkopties no sezonas laikā gūtajām traumām, savukārt startēja visas sportistes, kuras WTA rangā ieņem 2.-9. vietu.

Pirms tam svētdien dubultspēļu turnīrā triumfēja leģendārā šveiciete Martina Hingisa, kura sacentās duetā ar Saniju Mirzu no Indijas.

Finālmačā ar pirmo numuru izliktās sportistes ar 6-0, 6-3 vien 66 minūšu laikā uzveica spānietes Mugurusu un Karlu Svaresu Navarro.

Hingisa un Mirza vienā duetā apvienojās tikai martā, bet tagad tika jau pie devītā titula, turklāt viņas bija labākās arī Vimbldonā un ASV atklātajā čempionātā.

Zīmīgi, ka Hingisa iepriekšējo reizi WTA "Finals" turnīrā bija triumfējusi 2000. gadā, kad uzvarēja gan vienspēlēs, gan dubultspēlēs.

Mirza šajās sacensībās uzvarēja otro gadu pēc kārtas, jo pērn bija labākā duetā ar Karu Bleku no Zimbabves.

Singapūrā WTA sezonas noslēguma turnīrs notika otro reizi, un paredzams, ka tas tur risināsies vēl divus gadus. Iepriekš sacensības kopš 2011. gada tika aizvadītas Stambulā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!