Foto: F64

Kādreizējās Latvijas labākā tenisistes Anastasijas Sevastovas veselība pēdējā gada laikā ievērojami uzlabojusies, kas arī ļāvis apsvērt iespēju atsākt profesionālo karjeru.

Sevastova karjeru atsāka pagājušā mēneša beigās, Šarm eš Šeihas ITF 10 000 sērijas turnīrā triumfējot gan vienspēlēs, gan dubultspēlēs. Šonedēļ viņa piedalās tādas pašas kategorijas sacensībās Slovākijas pilsētā Trnavā un jau izcīnījusi pa panākumam gan vienspēlēs, gan dubultspēlēs.

Kopš atgriešanās profesionālajā sportā Sevastova uzvarējusi visos 11 mačos, turklāt vienspēlēs tikai vienā setā pretiniecei atdevusi vairāk par trim geimiem.

"Pirmajā gadā prom no tenisa nedomāju par karjeras atsākšanu. Tomēr pēdējā gada laikā mana veselība ievērojami uzlabojusies, tāpēc pēc visa apsvēršanas izvēlējos atkal pamēģināt, jo dzīvojam tikai vienreiz," Trnavas sacensību organizatoriem paudusi sportiste. "Mana mugura jūtas labāk, tomēr tagad man par to ir jārūpējas, jāveic vingrinājumi un masāžas. Tāpat vingrinājumi nepieciešami arī elkonim."

Sevastova pauda, ka karjeras pārtraukumā dzīvojusi "normālu dzīvi". "Sāku nedaudz studēt un trenēt, satikos ar draugiem. Tagad varu teikt, ka teniss nav viss dzīvē un ir arī daudzas svarīgākas lietas."

Tenisiste pauda, ka pašlaik trenējas Vīnē, strādājot "Better Tennis Academy", bet viņas treneris tagad ir Ronijs Šmits.

"Šarm eš Šeihā pirmajā mačā biju nedaudz nervoza, tomēr turpinājumā izbaudīju katru minūti," stāsta sportiste.

2012.gada augustā Sevastova Trnavā triumfēja ITF 50 000 sērijas turnīrā. Tagad sportiste atzīst, ka tā bijusi vienīgā reize viņas karjerā, kad viņa triumfējusi turnīrā bez piedalīšanās finālā, jo pretiniece pirms dueļa atteicās no cīņas. Pirms šī gada turnīra Sevastova uzrakstījusi organizatoriem, interesējoties par iespēju saņemt speciālo ielūgumu jeb "wild card", un gandrīz nekavējoties saņēmusi pozitīvu atbildi. Sportiste pauž, ka bijusi pārsteigta, jo nemaz nav cerējusi uz vietu pamatturnīrā.

Kā ziņots, pirms karjeras beigšanas Latvijas pārstāve iepriekšējo reizi kortā bija devusies 2013.gada 18.martā, kad Maiami WTA "Premier" sacensību kvalifikācijas mačā piekāpās slovākietei Janai Čepelovai.

Savas karjeras laikā Sevastova spēja pakāpties līdz 36.vietai WTA rangā. 2010.gadā viņa triumfēja Eštorilas WTA kategorijas turnīrā, bet 2011.gada sākumā aizkļuva līdz Austrālijas atklātā čempionāta ceturtajai kārtai. Tāpat viņa 23 mačus aizvadīja Latvijas izlases sastāvā Federāciju kausā, vienspēlēs un dubultspēlēs kopā tiekot pie 15 panākumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!