Foto: Reuters/Scanpix

Šveices spēcīgākie tenisisti Rodžers Federers un Stans Vavrinka trešdien ar ļoti pārliecinošām uzvarām sasniedza ASV atklātā čempionāta vīriešu vienspēļu turnīra pusfinālu, kurā sacentīsies savā starpā.

Ar otro numuru izliktais titulētais Federers, kurš tiecas pēc sava sestā titula šajā turnīrā, ceturtdaļfinālā ar 6-3, 6-3, 6-1 pieveica francūzi Rišāru Gaskē, kuram turnīrā bija 12.numurs. Mačs ilga mazāk nekā 90 minūtes, un Federers uzvarēja 15. no 17 savstarpējām spēlēm ar šo pretinieku.

Sacensību pusfinālu Federers sasniedzis, nezaudējot nevienā setā.

"Aizvadīju ļoti labu maču. Lieliski jutu bumbiņu," stāstīja Federers, kurš "Grand Slam" sacensību pusfinālā iekļuvis jau 38.reizi karjerā. "Ātra mača izspēlēšana palīdzēja taupīt enerģiju. Patīkami, ka ASV atklātā čempionāta pusfinālu sasnieguši divi šveicieši."

Tikmēr šī gada Francijas atklātā čempionāta uzvarētājs Vavrinka ne mazāk pārliecinoši ar 6-4, 6-4, 6-0 pieveica spēcīgās serves īpašnieku Kevinu Andersonu no DĀR.

Federers uzvarējis trijos no pēdējiem četriem dueļiem ar Vavrinku, zaudējot vienīgi Francijas atklātā čempionāta ceturtdaļfināla fāzē.

Abi pusfināli risināsies piektdien. Otrajā duelī ATP ranga līderis Novāks Džokovičs no Serbijas spēkosies ar pašreizējo čempionu Marinu Čiliču no Horvātijas.

Tikmēr dāmu turnīrā par pēdējo pusfināla dalībnieci kļuva ar otro numuru izliktā rumāniete Simona Halepa, kura, neskatoties uz trešajā setā piedzīvoto pārtraukumu lietus dēļ, ar 6-3, 4-6, 6-4 pārspēja kādreizējo WTA ranga līderi Viktoriju Azarenku no Baltkrievijas.

Halepa šī turnīra pusfinālu sasniegusi pirmoreiz karjerā un cīņā par iekļūšanu finālā spēkosies ar itālieti Flaviju Penetu, kura iepriekš ceturtdien ar 4-6, 6-4, 6-2 uzvarēja Petru Kvitovu no Čehijas.

Peneta ASV atklātā čempiona pusfinālu sasniedza arī aizpērn, kad cīņā par vietu finālā piekāpās tieši Azarenkai.

Dāmu turnīrā pusfināli tiks aizvadīti ceturtdien. Otrajā duelī WTA ranga līdere Serēna Viljamsa spēkosies ar citu itālieti Robertu Vinči.

Kā zināms, Viljamsa turpina pretendēt uz kļūšanu par pirmo tenisisti kopš Štefijas Grāfas 1988.gadā, kas vienā kalendārajā gadā spējusi uzvarēt visos četros "Grand Slam" turnīros.

Pašlaik 33 gadus vecās Serēnas Viljamsas kontā ir 21 "Grand Slam" tituls, kas ir tikai par vienu trofeju mazāk nekā atklātās ēras rekordistei Grāfai. Savukārt visu laiku titulētākā tenisiste ar 24 "Grand Slam" tituliem ir austrāliete Mārgareta Korta.

Serēna Viljamsa tagad uzvarējusi 33 "Grand Slam" spēlēs pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!