Foto: AFP/Scanpix

Šveices tenisiste Belinda Benčiča sestdien pirmo reizi karjerā uzvarēja WTA raudzes turnīrā, būdama labākā Lielbritānijā notikušajās Īstbornas "International" sacensībās.

Finālmačā šveiciete ar 6-4, 4-6, 6-0 apspēlēja ar devīto numuru izlikto polieti Agņešku Radvansku, kura šajā turnīrā uzvarēja 2008.gadā.

Šis ir tikai 18 gadus vecās Benčičas pirmais tituls karjerā, bet WTA raudzes turnīra finālā viņa iekļuva trešo reizi karjerā.

"Šī ir lielākā diena manā karjerā. Mans sapnis ir piepildījies, jo esmu izcīnījusi pirmo titulu karjerā," pēc panākuma izteikusies Benčiča. "Šodien no rīta pamodos uztraukusies, turklāt tāda biju arī iesildīšanās laikā. Tomēr, līdz ko nonācu laukumā, spiedu no sevis maksimumu."

Tikmēr par Notingemas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra uzvarētāju kļuvis Uzbekistānas pārstāvis Deniss Istomins, kurš finālā ar 7-6 (7:1), 7-6 (8:6) uzvarēja Semu Kveriju no ASV.

Arī 28 gadus vecajam Istominam šis bija pirmais tituls karjerā.

Jau nākamnedēļ sāksies šīs sezonas trešais "Grand Slam" turnīrs - Vimbldonas čempionāts, kur pamatsacensībās piedalīsies arī Aļona Ostapenko un Ernests Gulbis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!