Pēc pusotra gada pārtraukuma otrdien par atgriešanos profesionālajā tenisā paziņoja kādreizējā pasaules pirmā rakete, beļģiete Žustīne Enina.

Par savu atgriešanos Enina paziņoja nedēļu pēc savas tautietes Kimas Klijstersas triumfa ASV atklātajā tenisa čempionātā. Arī klijstersa pirms tam bija paziņojusi par aiziešanu no tenisa, bet neilgi pirms "US Open" atgriezās profesionālajā tenisā.

"Vēlos atgriezties janvārī," tiešajā translācijā Beļģijas televīzijā teica 27 gadus vecā Enina.

Kā otrdien atzina pati Enina, viņai ļoti dzīvē pietrūkst tenisa. "Neapzināti, bet, iespējams, tas iespaidoja [Klijstersas uzvar], taču tas nebija galvenais iemesls. Pēdējo 15 mēnešu laikā man ir izdevies pārlādēt "savas baterijas", arī emocionālā ziņā."

2008.gada maijā, būdama pasaules pirmās raketes godā, Enina traumu dēļ bija spiesta aiziet no tenisa, taču tagad vēlas atgriezties un izcīnīt savu astoto uzvaru "Grand Slam" turnīros.

Enina nākamā gada sākumā piedalīsies paraugturnīros Šarleruā un Dubajā, bet atgriešanos lielajā tenisā atzīmēs sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā – Austrālijas atklātajā čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!