Foto: Publicitātes foto
Bērnu un jauniešu tenisa turnīrā "Rīga Open 2015" 19.jūnijā tiks noskaidroti pirmie čempioni. Ja būs labvēlīgi laika apstākļi, vienspēļu finālus aizvadīs U12 grupu spēlētāji, bet dubultspēlēs notiks visi astoņi fināli.

U12 vecuma grupās līdz pusfinālam tika viens puisis un viena meitene – Renards Skutels un Amēlija Matjunina. Diemžēl finālā neizdevās tikt nevienam no viņiem. Renards ar 3-6, 3-6 piekāpās Nīderlandes sportistam Kaj Van Den Heuvel, bet Amēlijai neatradās argumenti pret Punnin Kovapitukted (Taizeme) – 0-6, 1-6. Arī dubultspēļu turnīros mūsu tenisisti finālos nav tikuši.

U14 grupā vienspēļu sacensībās sportisti tikuši līdz pusfināliem. Puišu turnīrā labākais no mūsu sportistiem bija Kārlis Ozoliņš, kurš gan zaudēja jau 2.kārtā, bet meiteņu turnīrā cīņu par titulu vēl turpina Kamila Bartone. Viņa visus trīs mačus uzvarējusi divos setos, ceturtdaļfinālā sagraujot ukrainieti Polina Gubina (6-0, 6-1). Pusfinālā Bartones pretiniece būs Lissi Kubre (Igaunija). Dubultspēļu finālos šodien tiksies Polijas un Izraēlas puiši, kā arī Baltkrievijas un Ukrainas meiteņu dueti.

U16 vecuma grupas cīņās arī sekmīgāk veicies Latvijas meitenēm. Mūsu puiši visi zaudēja 1.kārtā, bet meitenēm līdz pusfinālam tikusi Darja Semeņistaja. Ceturtdaļfinālā viņa guva trešo pārliecinošo uzvaru, apspēlējot Hanna Tarlouskaya (Batkrievija) – 6-2, 6-2. Pusfinālā Darjas sāncense būs Paula Joukanen (Somija). Dubultspēļu fināls puišiem aizritēs bez Latvijas sportistu dalības, bet meiteņu finālā spēlēs Anna Marija Bukina, kuras pāriniece ir baltkrieviete Daniela Anapryienka. Viņu oponentes – Karolina Jaskiewicz(Polija) un Zehra Lara Tekbas (Turcija).

Visbeidzot U18 grupā puišiem pusfinālā ticis Rūdolfs Mednis. Ar pirmo numuru izliktais latvietis ceturtdaļfinālā pieveica Lielbritānijas pārstāvi Matthew Story – 5-7, 6-4, 6-4. Pusfinālā Rūdolfa pretinieks būs kiprietis Costantinis Christoforou. Tāpat Rūdolfam šodien būs dubultspēļu fināls, kurā kopā ar Gustavu Lukstiņu viņš spēkosies pret Gvidas Motuzas (Lietuva) un Piotr Smietana (Polija). Meiteņu turnīrā mūsu Rebeka Margareta Mertena zaudēja 2.kārtā, bet dubultspēlēs mūsu tenisistes netika pat pusfinālā (finālā Polija pret Baltkrieviju).

Piektdien visi mači plānoti "Rīgas Satiksmes" tenisa kortos (Ezermalas ielā 32). Spēļu sākums no 10:00. Ieeja uz spēlēm bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!