Foto: AFP/Scanpix
Austrālijas, Skotijas un Īrijas izlases svētdien izcīnīja otro uzvaru regbija Pasaules kausā, pārliecinoši pārspējot attiecīgi Urugvaju, ASV un Rumāniju un izvirzoties vadībā savās grupās.

A grupā divkārtējā pasaules čempione Austrālija Birmingemā ar 65:3 (31:3) prognozējami bez jebkādām problēmām tika galā ar Urugvaju. Šā gada Regbija čempionāta uzvarētāji jau pusstundas laikā nokārtoja bonusa punktu, bet visā spēlē ienesa 11 piezemējumus. Vienīgais mīnuss citādi visnotaļ pārliecinošajā sniegumā bija desmitā numura Kveida Kūpera nopelnītā dzeltenā kartīte un sešas netrāpītas realizācijas: pret pusamatieriem tam nebija nozīmes, taču nopietnāki pretinieki šādas vaļības var sodīt.

Pēc šīs spēles Austrālijai (gūto un zaudēto punktu attiecība +77) un Velsai (+48) ir pa 9 punktiem, Anglijai - 6 punkti (+21), bet Fidži (-39) un Urugvajai (-107) punktu nav. 1. oktobrī Velsa tiksies ar Fidži, un velsiešu aizsargu treneris Šons Edvardss izteicies, ka Velsa, visticamāk, izliks maksimāli spēcīgo sastāvu, par spīti daudzajiem savainojumiem - Velsai ir obligāti jāuzvar un vēlams ar bonusa punktu, lai justos puslīdz droši pirms pēdējās izšķirošās spēles ar Austrāliju, jo īpaši, ja 3. oktobrī Anglija spēs pieveikt Austrāliju.

B grupā Skotija Līdsā ar 39:16 (6:13) pārspēja ASV. Pirmajā puslaikā amerikāņi izrādīja sīkstu pretestību un pat spēja uzspiest savu spēli, ar milža Titi Lamositeles piezemējumu izvirzoties vadībā. Otrajā puslaikā favorīti uzreiz ķērās vērsim pie ragiem, izšķirošo pārsvaru nodrošinot naturalizētajiem ārzemniekiem - holandietis Tims Visers, jaunzēlandietis Šons Meitlends un dienvidafrikānis Vilems Nels līdz 53. minūtei nodrošināja Skotijas pārsvaru (25:16), bet bonusa punktu Skotija nopelnīja 65. minūtē ar Meta Skota piezemējumu (32:16), bet punktu divas minūtes pirms spēles beigām pielika Dankans Veirs (39:16).

Pēc šīs spēles B grupā Skotijai ir 10 punkti (+58), DĀR - 7 punkti (+38), Samoa (-31) un Japānai (-33) - pa 4 punktiem, bet ASV (-32) punktu nav. 3. oktobrī Samoa tiksies ar Japānu, bet Skotija - ar DĀR. Pēc iepriekšējā spēlē gūtās traumas, kuras dēļ dalība Pasaules kausa izcīņā ir beigusies, par izlases karjeras beigām jau paziņojis DĀR kapteinis Žans de Viljērs.

D grupā Īrija Londonas "Wembley Stadium" ar 44:10 (18:3) pārspēja Rumāniju. Šī spēle bija vairāk ievērības cienīga ne vien ar sešiem īru piezemējumiem un pārliecinošu uzvaru, bet ar uzlaboto Pasaules kausa izcīņas finālturnīra apmeklētības rekordu - 89 267 skatītāji, pārspējot 89 019 skatītājus Jaunzēlandes un Argentīnas spēlē tajā pašā stadionā. Tas ir Pasaules kausa fantastiskas popularitātes rādītājs, ja rekordlielu skatītāju skaitu spēj piesaistīt izteikta favorīta, turklāt ne turnīra saimnieces, spēle pret pastarīti.

Pēc šīs spēles D grupā Īrijai ir 10 punkti (+77), Francijai - 9 punkti (+49), Itālijai - 4 punkti (-17), Kanādai - 1 punkts (-48), bet Rumānijai (-61) punktu nav. 1. oktobrī Francija tiksies ar Kanādu.

Pasaules kausa izcīņas grupu spēles atsāksies rīt, Ekseterā Tongai tiekoties ar Namībiju. Pašlaik C grupā Jaunzēlandei ir 9 punkti (+54), Argentīnai - 5 punkti (+35), Gruzijai - 4 punkti (-38), Tongai - 1 punkts (-7), bet Namībijai (-44) punktu nav.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!