Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Sestdien, 9. maijā, Upesciema stadionā notika 2017. gada Pasaules kausa izcīņas Eiropas kvalifikācijas turnīra spēle Regbija līgā Latvija pret Spāniju, uzvaru ar 32:12 (20:0) izcīnot mūsu viesiem spāņiem.

Mača sākums labāks padevās Latvijas valstsvienības regbistiem, kuri bija ļoti tuvu sāncenšu ieskaites laukumam, taču diemžēl gūt punktus neizdevās. Toties pēc brīža ar rezultativitāti sāka spīdēt spāņi, kuri pirmajā puslaikā guva četrus piezemējumus un divreiz precīzi izpildīja realizācijas sitienus. 20:0 sāncenšu labā (Regbija līgā piezemējums ir četru punktu vērtībā), tā noslēdzās spēles pirmā daļa.

Otrajā puslaikā spāņu ofensīva kādu brīdi vēl turpinājās, viņiem panākot 24:0, bet tad, pēc nelielas abpusējas dūru izvicināšanas, iniciatīvu pārņēma laukuma saimnieki. Vispirms četrus punktus atspēlēja Mikus Ozols, uz ko viesi atbildēja ar precīzu soda sitienu 26:4, tad sekmīgs uzbrukums padevās Tomam Asejevam – 8:26. Likās jau, ka spēles gaitā panākts lūzums, taču neliela kļūda aizsardzībā maksāja sešus punktus (piezemējums un realizācijas sitiens) par labu spāņiem. 32:8 sāncenšu labā. Atlikušajā laikā Latvijas regbisti sasparojās vēl vienam piezemējumam, kuru izdarīja Kārlis Garokalns. Tomēr kopsummā zaudējums ar 12:32. Kā vienīgais mierinājums mūsējiem var būt tas, ka otro puslaiku nospēlējām neizšķirti 12:12.

Latvijas Regbija līgas prezidents Vilmārs Sokolovs:
– Nedaudz jocīgi, bet, kā izkāvāmies otrajā puslaikā, tā spēle aizgāja no rokas. Pirmā puslaika sākums bija labs, taču neizdevās gūt punktus. Pieļāvām divas, trīs nevajadzīgas kļūdas un viss pavērsās mums par sliktu. Jāatzīst, ka puišiem bija "baigā mandrāža". Drusku "pārdega" laukuma maliņas. Spāņi arī spēlēja citādāk, nekā bijām vērojuši video ierakstos. Kamēr pielāgojāmies viņu stilam, pagāja laiks. Diemžēl pilnībā izlabot pieļautās kļūdas vairs neizdevās...

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!