Foto: Zigismunds Zālmanis
Latvijas regbija klubu "Mītava" un "Livonia" jaunās paaudzes komandas atgriezušās no sacensībām Sanktpēterburgā, kur piedalījās starptautiskajā regbija turnīrā "Nepokorjonnij Leningrad". Turnīrā, kas veltīts Ļeņingradas blokādes pārraušanas gadadienai, abu klubu jaunieši izcīnīja medaļas – "Mītavai" bija sudrabs, bet "Livonia" bronza.

"Mītava" turnīrā piedalījās ar trīs jauniešu komandām. Paši jaunākie regbisti, 2007. gadā dzimušie zēni un meitenes ieņēma astoto vietu 12 komandu konkurencē, uzvarot vienu spēli un ciešot trīs zaudējumus. 2006. gadā dzimušie regbisti ierindojās piektajā vietā astoņu komandu konkurencē, uzvarot divās spēlēs un ciešot divus zaudējumus. Labāko snieguma rādīja 2005.gadā dzimušie regbisti, ļoti smagā konkurencē izcīnot sudraba medaļas astoņu komandu starpā.

Regbija kluba "Mītava" labākie spēlētāji turnīrā: Intars Briģis, Rūdolfs Soldatovs un Rolands Bergmanis, kā arī trenera uzslavas saņēma Ainārs Ziediņš, Ervīns Jēkabsons, Eldars Zakrepskis, Rodrigo Cīrulis, Edvards Benķis, Emīlija Stramkalne.

"Esam apmierināti ar sasniegto rezultātu, nebijām gaidījuši, ka rezultāts būs tāds, jo lielākā daļa no spēlējušiem regbistiem spēlēja savas pirmās spēles, tikai nesen uzsākot savas gaitas regbijā. Vecākie regbisti parādīja ļoti skatāmu spēli, bija disciplinēti, labi nospēlēja aizsardzībā. Man patika arī mūsu jaunāko regbistu sniegums, pašlaik viņiem nav saprašanas, bet galvenais ir gribasspēks. Paldies visiem spēlētājiem, vecākiem un treneriem par komandas gatavošanu uz sacensībām," par turnīru sacīja regbija kluba "Mītava" galvenais treneris Roberts Bondarenko.

Nākošas sacensības jelgavniekiem plānotas martā, kad ir plānots doties uz turnīriem Klaipēdā un uz starptautisko regbija turnīru Monako karaļvalstī, kaut gan kluba vadība neslēpj, ka ir saņemti piedāvājumi uz vairākiem turnīriem Sanktpēterburgā, kas arī liekas interesanti.

Savukārt "Livonia" turnīrā startēja U-12 vecuma grupā, izveidojot kluba izlasi no visām savām reģionu jauniešu komandām šajā vecumā. Pirmajā dienā priekšsacīkstēs "livonieši" vienīgo neveiksmi piedzīvoja spēlē pret spēcīgo Zeļenogradas komandu, kas vēlāk kļuva par uzvarētājiem šajā vecuma grupā.

Otrajā sacensību dienā pusfinālā "Livonia" sīvā cīņā pēdējās sekundēs piedzīvoja zaudējumu pret Sanktpēterburgas klubu "Primorec". Zaudējums pusfinālā deva labu efektu, jo puišiem bija sportiskais niknums un vēlme sevi apliecināt, kā rezultātā spēlē par bronzu tika pieveikta Narofaminskas komanda.

"Jaunajiem regbistiem šī bija neatsverama pieredze, jo turnīra sportiskais līmenis bija ļoti augsts. Ja salīdzina ar citiem turnīriem, tad arī sacensību organizēšana bija ļoti augstā līmenī, tāpēc jaunie regbisti un treneri varēja izbaudīt visu regbija burvību. Tagad "Livonia" jaunie regbisti katrs atgriezīsies savā "bāzes" vietā un gatavosies sezonai. Turpmāk arī plānojam uz lielajiem starptautiskajiem turnīriem veidot šāda veida kluba izlasi, kas būtu papildus stimuls reģiona spēlētājiem censties rādīt sniegumu, lai tiktu šajā komandā," pēc turnīra sacīja "Livonia" prezidents Vigo Valdavs seniors, izceļot treneru Aivara Krūmiņa un Ulda Ozoliņa paveikto ziemas treniņos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!