Foto: Zigismunds Zālmanis
Pagājušās nedēļas nogalē Upesciema stadionā risinājās regbija svētki – jau 16. reizi notika "Garkalnes kauss" regbijā 10 un Latvijas čempionāta otrais posms sievietēm regbijā 7.

Turnīra rīkotājs Juris Silovs bija parūpējies, lai Upesciema stadionā izdotos īsta regbija diena. Līdzjutēji jaukā atmosfērā varēja baudīt gan vīru, gan dāmu, gan arī regbija veterānu cīņas.

Šoreiz vīru regbija 10 sacensībās bija trīs komandas – "Garkalne", "Garkalne/Livonia" un "Mītava". Pirmo vietu ieguva "Garkalne/Livonia", kas ar 50:0 pieveica "Garkalni" un ar 58:7 "Mītavas" komandu, kurā bija sapulcināti daudzi gados jauni regbisti. Otrie palika "Garkalnes" regbisti, kas ar 37:5 pieveica jaunos "Mītavas" regbistus.

Daudz spraigākas cīņas ritēja Latvijas čempionāta otrajā posmā dāmām. Uzvaras laurus, tāpat kā pirmajā posmā, plūca "LSPA/Livonia", kas pieveica savas sīvākās konkurences "Selena" ar 21:14 un "Imantu" ar 43:0. Otrās palika "Selena" regbistes, kuras ar 39:0 pieveica "Imantu".

Dāmām šajā sezonā paredzēti vēl divi posmi, bet ar uzvarām divos posmos tuvu čempionu titulam ir "LSPA/Livonia".

Ierasti par "Garkalnes kausa" kulmināciju kļuva regbija veterānu spēle. Uz aicinājumu ierasties un satikt savus vecos cīņu biedrus atsaucās Kaļiņingradas komandas regbisti, kuriem pretī stājās vietējie regbija veterāni. Kā allaž, rezultāts šādā spēlē nebija galvenais, jo pieredzējušo vīru cīņās vienmēr uzvar draudzība.

"Lai gan pēdējā brīdī dažādu iemeslu dēļ vairākas komandas netika, kopumā esmu priecīgs par turnīru. Patika, kā notika spēles gan vīriem, gan dāmām. Protams, ka gribas vairāk komandu, bet arī tās spēles, kas bija, izvērtās ļoti spraigi," pēc sacensībām teica "Garkalnes kausa" rīkotājs Juris Silovs. "Prieks, ka atbrauca Kaļiņingradas veterāni un uzspēlējām veterānu paraugspēli. Pieredzējušie vīri bija apmierināti ar atkal tikšanos."

Silovs norāda, ka talkā nāca arī laika apstākļi, jo vairs nebija liels karstums, bet bija patīkami laika apstākļi, piemēroti īstiem regbija svētkiem. "Vēlos pateikties visiem, kas pielika pirkstu sacensību norisē un organizēšanā, jo visa diena pagāja raiti un ļoti ātri. Šis bija raitākais un skaistākais turnīrs pēdējo gadu laikā."

"Šī bija jau 16. reize, kad rīkoju turnīru. Brīžiem jau piezogas sajūta, ka vajadzētu varbūt mest mieru rīkošanai, bet veterānu sabraukšana un satikšanās ir tas, kas vēl dod to enerģiju. Vismaz reizi gadā varam sabraukt un aprunāties. Draudzīgā atmosfēra ir galvenais, kas man dod enerģiju turnīra rīkošanai arī turpmāk. Tagad pēc turnīra pašam arī ir tāda gandarījuma sajūta, ka izdevās sarīkot regbija svētkus," piebilst Silovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!