Foto: Zigismunds Zālmanis
Regbija komanda "Baltic Old Boys" ar uzvaru un bronzas medaļām noslēgusi Baltijas līgas otro divīziju, pēdējā spēlē ar 43:10 pieveicot Lietuvas kluba "BaltRex" otro komandu.

"Vecie zēni" iepriekšējos trijos gados uzvarēja Baltijas līgas otrajā divīzijā, bet šogad apstākļu sakritības dēļ jāsamierinās ar bronzas medaļām. Sestdien notikušajā mačā "Old Boys" pirmajās minūtēs ieguva drošu pārsvaru, kas bija uzvaras pamatā. Kā ierasts, "Old Boys" formās šogad pulcējās Latvijas, Lietuvas un Krievijas regbija veterāni, kuriem piepalīdzēja "Jūrmalas" kluba jaunā maiņa.

"Pēdējā spēle izvērtās smaga, lai gan rezultātā pārsvars šķiet pārliecinošs. Pretiniekiem sastāvā bija jauni, fiziski spēcīgi spēlētāji. Viņiem daudzi ir Šauļu sporta skolas audzēkņi 18-23 gadu vecumā. Lai gan viņi tehniski ātri spēlētāji, ar pieredzi mums izdevās gūt uzvaru. Viņi praktiski nespēlēja ar kāju, visus sodus izspēlēja un tāpēc sanāca vairāk fiziski smaga cīņa. Dominēja kontaktu spēle," saka "Baltic Old Boys" komandas dalībnieks no Latvijas Pēteris Šņitņikovs. "Kopumā par sezonu ar "vecajiem puišiem" esmu apmierināts, jo gūtas divas svarīgas uzvaras un izcīnīta trešā vieta. Mums bija iespēja nodrošināt "Jūrmalas" jaunajiem spēlētājiem papildus vairākas laba līmeņa spēles, kas ļāva viņiem gūt pieredzi. Sezonas "atslēgas" moments bija jūnija sākums, kad trenerim nācās izvēlēties starp latvijas regbija-7 čempionātu un Baltijas līgu. Treneris jaunos regbistus iesaistīja regbija-7 izšķirošajās cīņās, kur "Jūrmala" tika pie medaļām, bet nācās "ziedot" Baltijas līgu. Tāpat jāuzsver, ka otrā divīzija ir kļuvusi krietni spēcīgāka: "Šiauliai" sastāvu papildināja ar Klaipēdas un "BaltRex" komandā neiekļuvušajiem, "Livonia" pati par sevi ir spēcīga komanda, tā kā konkurence bija nopietna. Tāpēc var teikt, ka esmu apmierināts ar sasniegto."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!