Foto: Publicitātes foto
Mūsu dāmu pludmales regbija komanda, kura tika veidota no divu valsts spēcīgāko sieviešu klubu LSPA un "Selena" spēlētājām, nedēļas nogalē starptautiskajā Eiropas A kategorijas turnīrā Maljorkā (Spānija) izcīnīja otro vietu, finālā ar 4:7 ļoti smagā cīņā piekāpjoties vienībai no Anglijas "Chiefs and Indians".

Jāatgādina, ka pirms gada Latvijas izlase tikpat sīvā konkurencē spēja izcīnīt pirmo vietu un ieguva turnīra galveno balvu – "Gatorade" kausu –, turklāt arī nopelnīja naudas prēmiju, kuru gan līdz pat šim brīdim vēl neesot saņēmušas... Šogad otrā vieta, par kuru kauss un prēmija vairs nepienākas, taču gūta laba pieredze,

Interesanti, ka "Majorca Beach Open" sieviešu sacensības šogad notika devīto reizi pēc kārtas, bet vīru cīņas jau desmito reizi. Maljorkas pludmalē spēlēja 24 dāmu un 48 kungu komandas. Jāatzīst gan, ka Latvijas regbija meiteņu galvenais uzdevums bija čempioņu lauru nosargāšana un "Gatorade" kausa atkaliegūšana, taču arī izcīnītā otrā vieta ir teicams rezultāts, jo šajā Spānijas kūrortpilsētā pludmales ovālās bumbas spēlēs piedalījās komandas no ļoti spēcīgām Eiropas regbija valstīm kā Anglija, Velsa, Nīderlande un, protams, laukuma saimnieces Spānija.

"Visas 24 sieviešu turnīra dalībnieces vispirms tika sadalītas trijās apakšgrupās – pa astoņām katrā," pastāstīja Latvijas izlases delegācijas vadītājs, Latvijas Regbija federācijas valdes loceklis Pēteris Šņitņikovs. "Mēs bijām ielozēti pirmajā grupā kopā ar "Let's get rucked", "Whino Rhinos", "Crusoe's Bitches", "Hitchin Ladies", "Chiefs and Indians", "Tigers" un "Las Pingus". Vispirms sestdien pirmajā komandu oktetā spēlējām pret visām pārējām grupas komandām, piedzīvojot vienīgo zaudējumu tikai pret "Chiefs and Indians" no Anglijas. Ierindojāmies otrajā vietā, bet vēlāk šai komandai piekāpāmies vēlreiz – jau finālā. Grupā no septiņām spēlēm sešās guvām panākumus."

"Galvenais, ka ar izcīnīto otro vietu iekļuvām sacensību otrajā kārtā," turpina Šņitņikovs. "Svētdien sešpadsmit labākās vienības uzsāka izslēgšanas cīņas par kausu, nākamās septiņas par šķīvi, turpmākās astoņas, kas izstājušās no spēles par kausu, cīnījās par vairogu, bet atlikušās trīs, kas izstājās no cīņas par vairogu – par karoti. Zaudējām tikai vienreiz – ar 4:7 pašā izšķirīgajā mačā..."

"Grūti pateikt, kura spēlētāja Latvijas izlasē bija vislabākā, jo visas meitenes cīnījās no sirds. Tomēr vienu gan varu uzsvērt noteikti – mūsu regbistes Maljorkas pludmalē bija visskaistākās!" nobeidz Pēteris Šņitņikovs.

"Majorca Beach Open" turnīra uzvarētājas: 2009. gadā "Oban", 2010. g. "Shelford", 2011. g. "Oban", 2012. g. "Gent", 2013. g. "Moody Cows", 2014. g. "Utrecht RC Heroes", 2015. g. "Moody Cows", 2016. g. Latvijas izlase, 2017. g. "Chiefs and Indians".

Latvijas izlases sastāvs: Zane Sirsniņa-Kukaine, Madara Vaivode, Guna Limmane, Alise Limmane, Līga Svetlova, Madara Miķelsone, Anda Kaģe, Sindija Širaka, Liene Lēvalde, Liene Vāciete, Anete Skrastiņa, Ilze Jegorova, Marta Ozola. Galvenais treneris: Uldis Bautris. Delegācijas vadītājs: Pēteris Šņitņikovs. Menedžeri: Dins Sirsniņš un Rihards Grīnbergs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!